Želim se zahvaliti svim biračima, svim članovima stranke, svima koji su izašli na izbore, svim ljudima koji su vodili općinske i gradske organizacije stranke, svim gradonačelnicima i načelnicima te svima onima koji nisu u sustavu Hrvatske demokratske zajednice, a koji su prepoznali promjene, novo vrijeme i nadu koje nosi nova predsjednica Republike Hrvatske - istaknuo je predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić na jučerašnjoj konferenciji za medije u Osijeku, te dodao:

ZA HDZ-ovu predsjednicu!

U drugom izbornom krugu kandidatkinja HDZ-a dobila je čak 77.823 glasa u Osječko-baranjskoj županiji. Od vremena dr. Franje Tuđmana ovo je  prvi put da u Osječko-baranjskoj županiji s toliko velikom razlikom pobjeđuje kandidat Hrvatske demokratske zajednice,  prvi put da je toliko izražena razlika i prvi put da je žena predsjednica Hrvatske. 

ZA HDZ-ovog premijera!

Kao što je povijest dosad pokazala, a to je da su sve političke promjene koje su dolazile iz Osječko-baranjske županije reflektirale na cjelokupnu Hrvatsku.  Mogu sa sigurnošću kazati da promjene koje su se dogodile pod novim vodstvom HDZ-a na nacionalnoj i lokalnoj razini najavljuju nove pozitivne promjene koje će se uskoro i dogoditi.

Video s konferencije za medije u cijelosti pogledajte u nastavku: