U povodu 23. obljetnice osnutka 204. Brigade, gradonačelnik Ivan Penava položio je vijenac i zapalio svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. U nazočnosti mnogobrojnih pripadnika legendarne postrojbe, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, prijatelja i uzvanika, izrazio je zahvalnost na iskazanom jedinstvu i dostojanstvu:

- Prvi put u povijesti sve braniteljske udruge, njih više od 20, okupile su se pod zastavom 204. vukovarske brigade i to je ono najvažnije! Pred nama su još važne i teške bitke, ali sada su to bitke za gospodarstvo i prosperitet. Uspjeti možemo samo zajedništvom - samo tako naše velike žrtve u Domovinskom ratu neće biti uzaludne!

Gostovanje u Studiju 4

Tim je povodom vukovarski gradonačelnik gostovao u HTV-ovoj emisiji Studio 4. Komentirao je i skidanje dvojezičnih ploča toga istoga 23. rujna, događaj koji je, nažalost, u većini medija zasjenio to što je uspio - prvi put u Gradu Heroju - ujediniti sve braniteljske udruge. 

Penavino gostovanje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku prenosimo njegove ključne poruke:

Svi branitelji ispod iste zastave

Za 204. brigadu ne veže se nijedna mrlja, nijedan zločin, a ona je spasila Hrvatsku, na noj je velikosrpska agresija slomila zube! Najvažnije jest to što smo uspjeli ujediniti sve braniteljske udruge u Vukovaru te smo iz našeg grada poslali lijepu sliku - sliku na kojoj je više od 20 udruga bilo okupljeno pod zastavom 204. vukovarske brigade. Volio bih da takva poruka ode svim braniteljskim udrugama u cijeloj zemlji, ali i svim građanima RH, pogotovo političarima, da shvate koliko je teška situacija u državi. U ključnim pitanjima moramo biti složni kako bismo izvukli i Vukovar, ali i Hrvatsku iz ove teške krize.

Gospodarski problemi - prioritet!

U Vukovaru su ponovno razbijene dvojezične ploče. No volio bih da pričamo o nekim drugim problemima u našem gradu - o tome, primjerice, kako Vlada privatizira stratešku tvrtku Luku Vukovar, a o tome nitko od nas ništa ne zna. Trebali bismo razgovarati i o blokadi tvrtke Tehnostan, koja distribuira toplinsku energiju po stambenim zgradama, a kojoj država duguje osam milijuna kuna. Mislim da bi te teme zanimaju građane našeg grada.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/penava-ispunio-obecanja-ucenicima-udzbe...

SDP se poigrava emocijama Vukovaraca

Kad već govorimo o skinutim pločama, navedimo da se među uhićenima nalaze i dvije majke poginulih branitelja i jedan 90-postotni ratni invalid! Ali, moram naglasiti korektan odnos djelatnika policije u Vukovaru, koji su profesionalnošću pridonijeli da se stanje smiri. Želim im zahvaliti jer su, ovdje na terenu, svjesni težine situacije. 

Volio bih da isto mogu reći i za aktere u Zagrebu, no oni, nažalost, nisu svjesni težine situacije. Kao što ste čuli iz izjava SDP-ova premijera i njegovih ministra, oni politiziraju – ne mareći za to što se u Vukovaru radi o živim ljudima, njihovim ranama i vrlo, vrlo živim emocijama!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-o-vukovaru-vrijeme-je-da-sdp-o...