Osim u Sesvetama, prošlog je tjedna obilježena 25. obljetnica osnutka HDZ-a i u zagrebačkoj gradskoj četvrti Peščenica-Žitnjak, na kojoj je - u dupkom punoj dvorani Kulturnog centra - vatreni, motivirajući govor održao predsjednik Tomislav Karamarko. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-dok-je-sdp-ova-vlada-sotonizir...

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-iz-sesveta-spremni-smo-preuzeti-o...

Na svečanost se okupio niz uglednih dužnosnika naše stranke: potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, zastupnici Ivan Šuker, Zvonko Milas, Jasen Mesić i Đurđica Sumrak, bivša ministrica školstva i obrazovanja Ljilja Vokić...

MIKULIĆ: SDP samo proizvodi afere!

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić na početku svog govora pozdravio je sve hrvatske branitelje, posebice one u Savskoj 66. Zahvalio je i svima na nesebičnom trudu tijekom predsjedničke kampanje. Ne bez ponosa ponovio je geslo predsjednika Karamarka - Osobni interesi i korupcija van iz HDZ-a, a poštenje i domoljublje natrag!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hvala-zagrebe-povijesnih-200573-glasova...

- SDP-ova vlada na čelu s premijerom Milanovićem učinkovita je isključivo u jednome - proizvodnji afera i skandala! Poručujem da će ih na parlamentarnim izborima otpuhati bura i poslati u ropotarnicu povijesti!

ŽUPAN: Vratili se na teren, među narod!

Uvodnim govorom nazočnima se obratio domaćin - predsjednik Područnog odbora HDZ-a Peščenica-Žitnjak (i potpredsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a) Mario Župan. Podsjetio je da je prije 25 godina upravo današnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio jedan od osnivača naše stranke u toj gradskoj četvrti: 

- Na Peščenici i Žitnjaku HDZ ima 17 temeljnih odbora i više od 1.300 članova. A u Vijeću Gradske četvrti naša stranka ima šest vijećnika - što je najbolji rezultat u povijesti! I uskoro ćemo, slobodno najavljujem, preuzeti odgovornost za naš kvart!

Plavi Zagreb!

Župan je naglasio i da nakon izbora za predsjednicu RH Peščenica-Žitnjak više nije crvena utvrda - ni SDP-a, ni Milana Bandića! Pobjednički rezultat može se mjeriti s onim iz davne 1992. godine:

- Ponosan sam što zajedno s vodstvom zagrebačke organizacije stvaramo novi HDZ. Vratili smo se na teren, među narod - vođeni interesima našeg grada i naše domovine!