Naša eurozastupnica Ivana Maletić jučer je - već šesti put u zadnja tri mjeseca - posjetila Vukovar. Ovog puta, došla je neposredno podržati HDZ-ova gradonačelničkog kandidata Ivana Penavu uoči 2. kruga (u nedjelju 29. lipnja). Ne štedi riječi hvale za njegov program zapošljavanja i gospodarskog oporavka Grada na Dunavu.

Prvo je, zajedno s Penavom, obišla prigradsko naselje Lipovaču, a potom bila glavna gošća na tribini na Mitnici. Naposljetku, dala je opširni, polusatni intervju za Vinkovačku televiziju, koji u cijelosti možete pogledati u nastavku:

Prenosimo ključne poruke mr. sc. Ivane Maletić:

O KOMPROMIRANOM SDP-ovu GRADONAČELNIKU

Vukovar dijeli sudbinu cijele Hrvatske pod ovom nesposobnom i aferama rastočenoj SDP-ovoj vlasti - rekordni broj nezaposlenih, gospodarski pad, nedostatak investicija, nedostatak poduzetničke inicijative... Iznimno je loše kada imate gradsku vlast koja je podložna aferama i koja je kontinuirano u nekakvim „neobičnim situacijama“, a to odvlači investitore zbog čega čitavo gospodarstvo, naravno, trpi. 

Afere i korupcija tjeraju investitore jer stvaraju atmosferu nestabilnosti i nesigurnosti. Osim afera, problem je i što ne postoji ni sustav koji ih procesuira, sprečava i suzbija. Nevjerojatna je sama činjenica da je „gospodin“ koji je u aferama, koji je od Vukovara stvorio grad nesigurnosti, nestabilnosti i straha, ponovno kandidat na izborima! Skandalozno! Naravno da i to automatski tjera bilo kakvu primisao na neko ozbiljnije investiranje u grad. 

O PENAVINU PROGRAMU 

Program Ivana Penave temelji se upravo na rješavanju gospodarskih i socijalnih problema. Naglasak je stavljen na otvaranje izvora financiranja za male i srednje poduzetnike te obrtnike. Upravo su to napravile Litva i Latvija - zemlje koje su u samo dvije godine od gospodarskog pada došle do kontinuiranog rasta. One nas uče da rješenje za gospodarsku krizu leži u dobroj politici prema poduzetnicima. U programu našeg kandidata za vukovarskog gradonačelnika ističe se oslobađanje poduzetnika od plaćanja komunalne naknade, sufinanciranje kamata na kredite, kao i sufinanciranje troškova za svakog novozaposlenog. 

Penava je zaista ponudio kvalitetan program koji je u rangu najmodernijih europskih programa i sigurno jamči rast i razvoj te otvaranje novih radnih mjesta. Gradonačelnik treba biti čovjek koji gradi svoju budućnost u Vukovaru, zna što znači živjeti u Vukovaru, zna sve probleme grada, ali zna i rješenja. Ako imate čovjeka koji je uporan u realiziranju zacrtanih ciljeva, onda nema teorije da se uspjeh ne postigne. Ivan Penava to može. Grad Vukovar sigurno čeka bolja budućnost!

O POMOĆI VUKOVARU IZ EU

Bez jakog Vukovara nema jake Slavonije, bez jake Slavonije nema jake Hrvatske! Nova HDZ-ova vlast u Vukovaru započet će odmah s kvalitetnom realizacijom svog programa. Tu ćemo i mi sa svojim znanjima iz Europskog parlamenta itekako pomoći. Penavini se projekti, naime, mogu realizirati ne samo lokalnim sredstvima, nego i privlačenjem novca iz EU fondova, Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj. Naravno, ako im projekti se argumentirano obrazlože - kao što će to gradonačelnik Penava učiniti uz našu pomoć.