Osječki HDZ osudio je odluku Gradskog prijevoznog poduzeća (GPP) o enormnom povećanju cijena usluga za sve građane, pa tako i za umirovljenike. Stoga je skupa s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ) - uz podršku Matice umirovljenika i Udruge umirovljenika Grada Osijeka - predstavio vlastiti prijedlog tarifa za prijevozne karte. 

Na konferenciji za medije zajednički su pozvali gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića da prihvati prijedlog koji će olakšati život svim umirovljenicima, a posebice onima najpotrebitijima.

Kvalitetnija cijena za umirovljenike!

Predsjednik osječkog HDZ-a Damir Kramarić zabrinut je jer će se povećanje cijena odraziti na standard umirovljeničke populacije:

- Povećanjem cijena karata najviše je pogođena umirovljenička populacija. Glavni i odgovorni krivac za taj nepromišljeni čin je sada već bivši direktor GPP-a Alan Brezovac. I prije smo upozoravali da cijene treba korigirati. Predlažemo primjereniju cijenu gradskog prijevoza. Vjerujemo da će gradonačelnik Vrkić prihvatiti naš prijedlog. 

Najugroženijima prijevoz - besplatan!

Predsjednica osječkog BUZ-a Zlata Halusek izložila je konkretan prijedlog novih cijena koje bi uvelike olakšale tešku životnu situaciju umirovljenika:

- Prema našem prijedlogu, umirovljenici koji primaju do 2.000 kuna mjesečno imali bi besplatan prijevoz; umirovljenici koji primaju od 2.000 do 3.000 kuna za prvu zonu plaćali bi 20 kuna mjesečnu kartu, a za drugu 30 kuna; dok bi pak umirovljenici s primanjima iznad 3.000 kuna plaćali 50 kuna. S tim mjerama dosta ćemo pomoći umirovljenicima. GPP je povećao cijene od 200 do 700 posto - nedopustivo!

Podrška umirovljenika!

Željko Gašparović iz Udruge umirovljenika grada Osijeka je zaključio:

- Naša udruga podupire ovu inicijativu. U Osijeku vlada veliku nezaposlenost. Veliki broj mladih nema posla i žive s roditeljima koji ih moraju uzdržavati - bilo da su zaposleni, bilo da su umirovljenici. Svako povećanje cijena veliki je udar na njih.