Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Zagreba (i član nacionalnog Predsjedništva naše stranke) Andrija Mikulić i potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, koji je ujedno član zagrebačkog GO-a, održali su danas u Središnjici konferenciju za medije pod naslovom „Rezultati izbora za Europski parlament - novi odnos političkih snaga u Zagrebu“. 

Prepoznali HDZ-ov rad i znanje

Mikulić je s ponosom, ali bez ikakve euforije, najavio da je HDZ-ov eurotrijumf (i) u glavnom gradu uvod u dvije skorašnje pobjede naše stranke - na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Rezultat je to velikog, mukotrpnog rada - od argumentiranih kritika i prijedloga konkretnih rješenja za mnoge komunalne probleme (primjerice, bespravno izgrađeni objekti ili gospodarenje otpadom) - koje smo iznosili u Gradskoj skupštini - do svakodnevnoga terenskog rada i druženja sa Zagrepčankama i Zagrepčanima u svim gradskim četvrtima:

- I taj su rad prepoznali naši sugrađani: HDZ-ova koalicijska lista dobila je točno 67.506 glasova u Zagrebu, što je, uz približno istu izlaznost birača, porast od gotovo 23 tisuće glasova u odnosu na lanjske euroizbore!

Trg maršala Tita i Milana Bandića

Sjajan rezultat plod je i dosljednih, nepokolebljivih političkih stajališta obnovljenog HDZ-a:

- Zagreb niti je bio, niti će biti crveni grad, kako su to voljeli tepati drugovi iz „Kockice“. Zagreb je zapadnjačka metropola sa stoljetnom poviješću, ponosna na bana Jelačića, kralja Tomislava i zagrebačku katedralu. Kada uskoro preuzmemo odgovornost za vođenje države i grada, odmah ćemo provesti Rezoluciju Vijeća Europe o osudi svih totalitarnih režima te promijeniti naziv Trgu maršala Tita - koji to ime još uvijek nosi zahvaljujući upravo Milanu Bandiću. Ne može se ujutro biti za Stepinca, a popodne za Tita! Tek će rješavanjem te hipoteke Zagreb uistinu postati europska metropola. 

Cijelo Mikulićevo izlaganje možete pogledati u nastavku:

REINER: SDP-u fotelje važnije od građana!

Akademik Reiner istaknuo je pak da je ovo prva HDZ-ova pobjeda u Zagrebu od 1997. naovamo. I to još veća nego prije 17 godina: tada smo dobili 34 posto, a sada 37! Čime se HDZ vratio rejtingu iz doba predsjednika Tuđmana i nacionalnog zanosa:

- Građani su očito prepoznali i HDZ-ov gospodarski program i naše razvojno-investicijske projekte. HDZ, za razliku od aktualne vlasti u državi i Zagrebu, nudi konkretna rješenja za egzistencijalne probleme koji muče građane. Prema zadnjim istraživanjima, SDP-ovoj vladi vjeruje tek 17% ljudi! Svaka bi se ozbiljna vlada nakon takvih podataka sama povukla, no oni to neće učiniti. Kako je jučer jasno izjavio član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović, njihov je jedini cilj ostati na vlasti - po bilo koju cijenu! Ni riječi o katastrofalnoj gospodarsko-socijalnoj situaciji u koju su nas bacili, ni riječi o standardu građana, smanjenju nezaposlenosti, a povećanju investicija... 

Naplata parkinga gdje Zagrepčani nemaju ni vodu!

Od novinarskih pitanja izdvajamo ono o Bandićevu planu proširenja naplate parkinga po cijelom Zagrebu. Mikulić je napomenuo da time aktualni gradonačelnik iskazuje potpunu socijalnu neosjetljivost. A i u najmanju je ruku neukusno širiti zone na one dijelove grada koji još nemaju ni osnovnu komunalnu infrastrukturu, primjerice vodu ili plin.

Na presici su sudjelovali i Mario Župan, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj gradskoj skupštini, te dr. Ivan Ćelić, tajnik Gradskog odbora naše stranke.