Nikad se neću pozivati na prošlost i tražiti krivce u svojim prethodnicima ako neki problem ne budem mogao riješiti! Neću se baviti SDP-ovom kriminalnom hobotnicom koja je deset godina harala Sisačko-moslavačkom županijom - za to postoje nadležna tijela. Mene zanimaju budućnost, razvoj gospodarstva i otvaranje radnih mjesta! 

Pobjeda je velika, radujemo joj se, ali nema mjesta euforiji, jer nas čeka težak, mukotrpan posao kako bismo izvukli našu županiju iz gliba u koju su je bili bacili korumpirani SDP i njegova bivša županica Marina Lovrić Merzel! Zasukat ćemo rukave! - naglasio je danas na konferenciji za novinare, u društvu koalicijskih partnera, novi sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) nakon jučerašnjeg trijumfa u 2. krugu prijevremenih izbora. Protukandidata Davorka Vidovića (SDP) pobijedio je s 15-tak posto razlike! 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/video-ivo-zinic-novi-sisacko-moslavacki...

Žinić je novinarima ponovio da će njegov prvi potez biti ukidanje 14 izmišljenih savjetnika kojima je SDP, novcem poreznih obveznika, kupovao političku potporu u županiji. Donosimo najvažnije njegove poruke:

Ušteđeni novac u - zapošljavanje!

Zahvaljujem biračima koji su prepoznali naš program gospodarskog oporavka i zapošljavanja! Ukidanjem savjetnika u dvije i pol godine, koliko će trajati naš mandat, uštedjet ćemo oko 4 milijuna kuna i taj novac planiramo uložiti u zapošljavanje.

Tim stručnjaka koji je izradio naš program pripremio je i nacrt županijskog proračuna za 2015. godinu. U njemu su predviđene nove stavke za razvoj turizma i poljoprivrede. Sisačko-moslavačka županija je „Bogom dana“ i ima velike, neiskorištene potencijale na tom području. Povlačenjem sredstava iz EU fondova kanimo pokrenuti čitav niz razvojno-investicijskih projekata.

Župan svih stanovnika

Neću biti župan samo birača koji su mi dali povjerenje - bit ću župan svih stanovnika županije i vodit ću računa o njenom ravnomjernom razvoju. Borit ću se za boljitak svakog pojedinca. 

Obrana od poplava

Znam i sam kako je to ostati bez pitke vode, a kuća ti je poplavljena. Upravo je to pogodilo i mene i moju obitelju u rodnoj Glini. Naš program predviđa kvalitetniji sustav obrane od poplava. Ne želimo novac građana trošiti na sanaciju šteta, nego na prevenciju izgradnjom cjelovitog sustava obrane od poplave. 

Racionalizacija poslovanja

Ne treba svaki dožupan ili pročelnik koristiti službene automobile 24 sata dnevno. Vodit ćemo računa da svaki službenik i dužnosnik mogu normalno obavljati svoj posao, ali novac građana naše županije neće se trošiti bahato kao zadnjih deset godina!

Dostojanstveno živjeti od rada

Posebno se zahvaljujem na potpori koju su mi iskazali hrvatski branitelji! Ponavljam - mi se nismo borili za ovakvu Hrvatsku! Srce me boli kada vidim ljude koji hodaju pognute glave, koji kopaju po kontejnerima i nemaju za kruh. Borili smo se za slobodnu Hrvatsku - prije svega poštenu, u kojoj će ljudi moći dostojanstveno živjeti od vlastitog rada. 

Cijelu konferenciju za medije pogledajte u nastavku: