Naime, govoreći ouvođenju fiskalizacije, upitao je zašto se ne može dobiti podatak koliko je požupanijama obveznika fiskalizacije, te koliko je trenutačno korisnika fiskalnihblagajni jer, prema riječima poduzetnika s terena koji mu se javljaju iupozoravaju na ovaj problem, vrlo rigorozno se snima i prati stanje na našempodručju, dok u ostalima to nije slučaj.

 „Što se, pak, tiče županijske ekonomskepolitike, ona je preslika s državne razine, a to znači da je većina vladajućihdužnosnika u sukobu interesa, naročito kada se radi o Zakonu o fiskalnojodgovornosti. Nadalje, županijski proračun je nerealan, iskonstruiran premaželjama, ali ne i obvezama vladajućih“ – nabrojio je, među ostalim, Horvat,zaključivši da, najmanje što u ovoj situaciji međimurski HDZ može zatražiti,jest ostavka župana Ivana Perhoča.

Saborski zastupnik ipredsjednik Odbora za financije HDZ-a, Goran Marić, podsjetio je da, kada jeKukuriku koalicija došla na vlast, govorili su kako „oni točno znaju što i kakotreba učiniti da bi Hrvatska bila država blagostanja“. Sada se, upozorio jeMarić, mogu pohvaliti da su jedina Vlada koja je u tolikom postotku uspjelapovećati stopu nezaposlenosti, toliko smanjiti gospodarski rast, te razvitiporeznu agresiju na uštrb egzistencije građana.

 „Tako se ne vodi država i ne štite nacionalniinteresi. Ove poteze vladajućih ne može izdržati ni jedno gospodarstvo, akamoli hrvatsko, kojem prijeti ekonomski slom“, naglasio je G.Marić, te dodao:„Kad sam ministar gospodarstva kaže da se ne razumije u gospodarstvo i da ni onsam ne bi ulagao u hrvatsko gospodarstvo, onda je to jedna velika sramota zaaktualnu Vladu“.

D.Horvat podsjetio jekako je Slavko Linić 2010. ismijao tadašnji gospodarski rast od 0,8 posto, no,otkako je ministar ne dozvoljava da se na račun njegovih rezultata pričajušale, jer mu, nada se iskreno HDZ, sada vjerojatno više nije do šale.