Vukovar ponovno postaje mjerodavan za obnovu i upravljanje vodotornjem, simbolom Grada Heroja i Domovinskog rata - odlučilo je tako Gradsko vijeće u kojem većinu čine HDZ-ova koalicija i HDSSB. 

Nevukovarski kadrovi nevukovarske vlasti

Bivša SDP-ova gradska vlast, predvođena notornim Željkom Sabom, tu je odgovornost bila „prepustila“ Javnoj ustanovi „Memorijalni centar Domovinskog rata“ (JU MCDR). 

Ustanova, međutim, svoj posao nije obavljala profesionalno, a odnosi s Gradom narušeni su prvenstveno zbog kadroviranja izvan i mimo Vukovara. Penava je otkrio zaprepašćujući podatak da više od polovice zaposlenih u MCDR-u uopće nije iz Vukovara:

Politikantstvo „ministra bez branitelja“

- Nedopustivo! Nećemo, poput prethodnika, „držati svijeću“ onome što nije u interesu našeg grada. Tu svakako mislim i na ministra Predraga Matića koji je izazvao dodatne tenzije najavom da bi organizaciju Kolone sjećanja 18. studenoga trebao preuzeti MCDR kako bi se izbjegla politizacija. A upravo je ta njegova izjava još jedan dokaz da SDP stalno pokušava politizirati simbole Vukovara.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/vukovar-je-pobijedio-unatoc-josipovicu-...

Ne damo svoje simbole!

Gradonačelnik Penava dodao je da Vukovarci nisu zadovoljni MCDR-ovim planovima o obnovi vodotornja, jednog od simbola Grada Heroja, Grada Žrtve:

- Nećemo dopustiti da i taj znamen Domovinskog rata izgubimo putem raznih prenamjena koje su najavljivane!