Još nisu slegli dojmovi nakon trijumfa Kolinde Grabar-Kitarović. I u Gradu Heroju, našem Vukovaru, predsjednica je slavila - s 51,66 posto! HDZ, predvođen predsjednikom Gradskog odbora Damirom Barnom, niže pobjedu za pobjedom: euroizbori, prijevremeni lokalni izbori, i 1. i 2. krug predsjedničkih izbora... 

http://hdz.hr/vijest/lokalne/premocna-pobjeda-u-vukovaru

Prenosimo ključne naglaske iz pobjedničkih izjava koje su za tjednik Vukovarske novine dali Barna i gradonačelnik Ivan Penava:

PENAVA: SDP-u smo samo „moneta za potkusurivanje“!

Odaziv na predsjedničke izbore u Vukovaru bio je iznimno velik, a rezultati su potvrdili da građani žele promjene u načinu vođenja države. I to premda je većina nacionalnih medija osporavala našu kandidatkinju, a uzdizala Josipovića. Osim toga, kampanja nije bila ravnopravna jer je SDP-ov kandidat nemoralno zloupotrebljavao poziciju Predsjednika RH i državni proračun za izbornu promidžbu! Posjećivao je mjesta na kojima u pet godina mandata nikada nije bio - a vjerojatno više niti neće. Primjerice, legendarnu Trpinjsku cestu i mjesto pogibije generala Blage Zadre u Borovu naselju. 

ZA zaokret

Od predsjednice očekujem puno, kao i većina građana. Očekujem politiku koja će zaustaviti odlazak mladih iz Hrvatske, kvalitetan zaokret u vođenju države, ali i u odnosu prema Vukovaru. Očekujem da Vukovar prestane biti valuta kojom se trguje u dnevno-političke svrhe te iskrenu potvrdu važnosti našeg grada za Hrvatsku. 

http://hdz.hr/vijest/lokalne/vukovar-je-pobijedio-unatoc-josipovicu-drza...

Jednom za svagda treba odrediti položaj Vukovara unutar Hrvatske - kako u simboličnom, tako i u realnom smislu. Što bi dovelo do boljeg života svih mojih sugrađana bez obzira na nacionalnost, vjeru, dob i spol.

BARNA: Josipović je odmagao Vukovaru!

Iznimno sam zadovoljan rezultatima koji su ostvareni u Vukovaru. Naš grad je ponovo iskazao visoki stupanj shvaćanja građanske dužnosti i domoljublja. Izborom predsjednice Vukovarke i Vukovarci odaslali su cijeloj javnosti poruku da na čelu države žele osobu koja će poštovati žrtvu Vukovara i njegov doprinos u Domovinskom ratu. Jer, bivši predsjednik Ivo Josipović svojim je postupcima u mnogočemu odmagao Vukovaru. Očekujem napredak gospodarstva i pomoć predsjednice Grabar-Kitarović u privlačenju investitora u Vukovar. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-vukovara-milanovicev-kandidat-josipov...