U dupkom punoj dvorani Športskog centra Višnjik u Zadru održana je radna klauzura HDZ-a za Zadarsku županiju. Klauzuri su prisustvovali brojni stranački dužnosnici - od županijske razine pa naniže, sve do temeljnih ogranaka. Ali i predstavnici Domoljubne koalicije te brojni članovi stranke.

Okupljenima su se motivirajućim riječima obratili koordinator IX. Izborne jedinice (zadarski gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a) Božidar Kalmeta, zamjenik koordinatora Ivan Šipić, zadarski župan (i član Središnjeg odbora HDZ-a) Stipe Zrilić i predsjednik zadarskog (gradskog) HDZ-a Zvonimir Vrančić.

Za gospodarski snažnu Hrvatsku

S klauzure je odaslana jasna poruka: HDZ je - kad voljom građana preuzme odgovornost za sudbinu države - spreman usmjeriti Hrvatsku u pozitivnom pravcu razvoja, intenzivirati gospodarske aktivnosti, učiniti nužne reforme i brinuti o zapošljavanju, posebice mladih. U dijelu klauzure, govorilo se, nadalje, o brojnim neuspjesima Milanovićeve vlade. Te činjenici da ništa od obećanja iz predizbornog programa u svom mandatu nije napravila.

Nakon radne, tematske klauzure

Najavljeni su daljnji planovi i aktivnosti u pripremama za nadolazeće parlamentarne izbore u koje Domoljubna koalicija - predvođena HDZ-om - ulazi u potpunosti spremna za pobjedu. Valja napomenuti da će - nakon ove radne klauzure - uslijediti niz tematskih, a na kojima će HDZ predstaviti program za rješavanje nagomilanih problema izazvanih nesposobnošću aktualne vlasti.