Ističući da su u posljednje tri godine pojedine cijene u Zagrebu povećanegotovo 200 posto, Župan je rekao da su poskupljenja rezultat lošeg poslovanjaZagrebačkog holdinga te višegodišnje loše politike SDP-a i gradonačelnikaMilana Bandića.

Upitao je zašto je došlo do povećanja cijene struje, jer posljednjih godinanije došlo do značajnog povećanja cijene barela nafte na svjetskom tržištu.Smatra da se u Zagrebu treba preispitati cijenu električne energije te provjeritije li ona u skladu sa zakonom i tarifnim sustavom.

Govoreći o najavi poskupljenja grijanja od 36 posto, Župan je naveo i da nato još ide i 25 posto PDV-a što znači da će ono poskupiti 46 posto. Govoreći ovisokoj cijeni vode u Zagrebu, upozorio je na probleme velikog gubitke vode uvodovodnom sustavu te na česta puknuća vodovodnih cijevi.

Župan drži da građani više ne mogu izdržati stalna poskupljenja energenata(struje, vode, plina) što, ocijenio je, može dovesti do građanskog neposluha.

Naglasivši da HDZ neće prihvatiti poskupljenje cijena energenata u Zagrebu,Stanko Gačić je ocijenio kako nije slučajno to što do poskupljenja dolazi samou onim gradovima u kojima SDP nema svog gradonačelnika.

Istaknuo je i da Vlada, prebacivanjem odluke o poskupljenju na Hrvatskuenergetsku regulatornu agenciju, čije članove imenuje, samo želi sa sebeskinuti teret političke odgovornosti.