Nitko nema pravo poigravati se s vama i vašim obiteljima, ponižavati vas i omalovažavati vaš doprinos u stvaranju naše države - poručio je u Čakovcu Milan Kovač, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ (i član nacionalnog Predsjedništva), na svečanoj dodjeli zahvalnica utemeljiteljima naše stranke s područja Međimurja, organiziranoj - nipošto slučajno - 17. rujna, na 23. obljetnicu oslobođenja toga dijela Lijepe Naše od JNA:

- Svaka puška koja je ovdje nađena tijekom zauzimanja vojnih objekata otišla je diljem Hrvatske koja se obranila u Domovinskom ratu. Posebno treba istaknuti povijesnu ulogu prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana. HDZ se vratio korijenima, a pod vodstvom Tomislava Karamarka niže pobjedu za pobjedom!

Josipovićev predizborni cirkus

Utemeljiteljima se obratio i predsjednik međimurskoga županijskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Darko Horvat koji se svrnuo na česte, a beskorisne Josipovićeve dolaske u ovaj kraj:

- U zadnjih šest mjeseci Milanovićev predsjednički kandidat, isključivo u predizborne svrhe, pohodio je Međimurje čak osam puta! Ma neka aktualni predsjednik RH ili premijer makar jednom dođu u službeni, radni posjet i donesu natrag dio „kolača“ koji Međimurci uplaćaju u državnu blagajnu, a ne da se pojavljuju samo na proslavama i domjencima.

SDP - Samo Depresija (i) Pustoš

Na Horvatove se riječi nadovezao predsjednik Kluba utemeljitelja međimurskog HDZ-a Marijan Ramušćak:

- Kukuriku koalicija i Josipović uspjeli su gospodarski, kulturno i politički opustošiti Hrvatsku, stvoriti posvemašnji kaos koji vlada svim područjima života. Uspjeli su unijeti razdor u hrvatsko nacionalno biće.

Na svečanosti dodjele bili su i članovi Predsjedništva Kluba utemeljitelja Tomislav Družak i Ile Baković, tajnik Kluba Bert Parać te umirovljeni visoki časnici HV-a Drago Horvat i Mijo Crnoja, istaknuti članovi Odbora za branitelje HDZ-a.