Naš kandidat za gradonačelnika Požege na lokalnim izborima 21. svibnja bit će predsjednik gradske organizacije HDZ-a Darko Puljašić, a aktualni požeški gradonačelnik Vedran Neferović ide u utrku za zamjenika požeško-slavonskog župana! - odlučeno je to sinoć na zajedničkoj sjednici Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege na kojoj su sudjelovali i predsjednik naše stranke Andrej Plenković i glavni tajnik Gordan Jandroković.

Suglasje i županijske i gradske organizacije

Mandat župana, što je otprije poznato, brani naš Alojz Tomaševiću, dok će kandidat za njegovoga drugog zamjenika biti sadašnji dožupan za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

- Nakon vrlo kvalitetne rasprave te zreloga i odgovornoga unutarstranačkog dijaloga, ove smo odluke donijeli uz apsolutno suglasje i županijske i gradske organizacije HDZ-a. Sastanak je bio izvrstan i drago mi je da smo kolega Jandroković i ja bili večeras u Požegi. Zahvaljujem kolegi Franji Luciću, predsjedniku Županijskog odbora i članu Nacionalnog vijeća HDZ-a na pomoći da ostvarimo ovakav konsenzus.

Ostvarit ćemo sjajne rezultate!

Upitan o rezultatu koji na lokalnim izborima očekuje, predsjednik HDZ-a nije skrivao uvjerenost u pobjedu:

- Ovdje smo na vlasti ne samo na županijskoj razini, nego i u svim lokalnim jedinicama u Požeško-slavonskoj županiji. Imamo župana, imamo pet gradonačelnika i pet općinskih načelnika - očekujem da će tako ostati i nakon 21. svibnja! HDZ i na nacionalnoj razini uživa visoku potporu u javnosti, između 32 i 33 posto, imamo čvrstu parlamentarnu većinu, stabilnu i učinkovitu Vladu, odlične gospodarske pokazatelje, pozitivne trendove kojima doprinose i naši kolege na županijskoj, gradskoj i općinskoj razini. Na izborima ćemo ostvariti sjajne rezultate!

Projekt Slavonija

Naši su kandidati dokazane osobe koje će dati veliki doprinos razvoju ovog kraja i ostvarenju Projekta Slavonija koji će Vlada RH realizirati u partnerstvu s pet slavonskih županija - zaključio je Plenković.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/savjet-za-slavoniju-baranju-i-srijem-koristenje-eu-sredstava-u-partnerstvu-s

Photo: Hrvoje Kusik (Požeški dnevnik)