Još uvijek se „borimo“ s posljedicamapoplave, a još ćemo ih dugo i osjećati. Svi misle poplava je prošla, no, za naspoteškoće tek počinju, kaže Dragutin Zdolec, farmer koji se sa svojom obiteljibavi uzgojem mliječnih krava, a čije je imanje stradalo u nedavnoj poplavi uPušćinama. Njima je, te dvadesetak drugih obitelji, međimurski HDZ uz pomoćdonatora organizirao dostavu žitarica, krmne smjese, ogrjeva, te simboličnogiznosa novca za one socijalno najugroženije.

 „ Naši su sečlanovi od samog početka uključili u niz akcija koje su bile potrebne po terenukako bi se tim ljudima olakšala svakodnevica nakon katastrofe koju sudoživjeli. Nastojat ćemo i dalje kontinuirano pomagati onima koji su najvišenastradali“, poručio je član Nacionalnog predsjedništva i čelni čovjekmeđimurskog HDZ-a Darko Horvat. Uputio je kritiku, odnosno, zamolbu onim javnimtvrtkama koje su poslale račune za struju, grijanje i slično kao da se ništanije desilo, da ih storniraju jer dio obitelji zapravo niti ne može živjeti usvojim kućama zbog posljedica poplave.

Zahvalio je svim donatorima, a napose tvrtki „Toni“iz Donjeg Kraljevca koja je osigurala kukuruz i krmnu smjesu za one koji sebave uzgojem životinja, te ogrjev za socijalno ugrožene.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Nedelišća,Marijan Fegeš, istaknuo je kako njegovi članovi neće stati na ovoj, većpoduzimaju korake za daljnje akcije. Zahvalio je i medijima koji su takođerdoprinjeli da apel međimurskog HDZ-a o isplati pomoći poplavljenima, stigne doaktualne Vlade RH, no, do sada je isplaćen znatno manji iznos u odnosu na procijenjenu štetu.