Kaožupan vukovarsko-srijemski izražavam veliku zabrinutost svim zbivanjima u graduVukovaru, gradu heroju, bez čije uloge i hrabrosti njegovih branitelja uDomovinskom ratu teško da bi i bilo slobodne Hrvatske države.

U Vukovaru je svimajasno da se u uređenoj hrvatskoj državi trebaju poštivati zakoni, pa tako iuvođenje dvojezičnosti, ali kada se za to steknu uvjeti. Nakon tisućapobijenih, stotina nestalih, nakon toliko osobnih i obiteljskih tragedija,patnje i muke i kršćanskog oprosta, koji se dogodio u ovom gradu, godinama smosvi zajedno stvarali uvjete za što bolji zajednički život.

Posljednjih dananakon najave o uvođenju dvojezičnosti, donošenja kabinetskih odluka bez dobrogpoznavanja stvarnosti u Vukovaru, te davanja nekontroliranih izjava pojedinihministara, nazivaju me brojni građani, Hrvati i Srbi, pripadnici drugihnacionalnih manjina i brojne udruge.

Zabrinuti su zastanje u gradu Vukovaru i našoj Županiji. Smatram da je u ovo vrijeme punobitnije pitanje egzistencije građana, koji sve lošije žive, a za to Vlada nemagotovo nikakvog odgovora.

Sve ovo jeskretanje pozornosti od najvažnijih problema a to je nezapamćena nezaposlenost,koja i dalje raste, loša poduzetnička klima, ne provođenje zakona bitnih zanaše građane – Zakona o regionalnom razvoju, Zakona o PPDS-a i dr., tenedostatak investicija i zapostavljanje naše županije u svim oblicima od straneVlade. Tko ima pravo ne uvažiti ove činjenice, ne razmišljajući o mogućimposljedicama.

Dosljedna primjenaZakona u ovom trenutku je ispunjenje zakonske forme i međunacionalne odnoseneće unaprijediti niti unaprijediti kvalitetu života na ovim prostorima, štonam je svima zajedničko.

Stoga kao županVukovarsko-srijemske županije tražim odgodu primjene ovoga Zakona.

Kako se do sadanije naišlo na razumijevanje kod pojedinih ministara, očekujem od Vas, kaoPredsjednika Republike Hrvatske, da se svojim autoritetom založite kodnadležnih i odgovornih za iznalaženje rješenja za ovu tešku situaciju.