(VIDEO) Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Trogir, gdje je u povodu dana grada Trogira i njegova zaštitnika svetog Ivana djelila rižoto, družila se građanima i susrela sa zastupnicom u Europskom parlamentu Ružom Tomašić. Eurozastupnica Tomašić još je jednom izrazila snažnu potporu kandidaturi gospođe Kolinde Grabar-Kitarović.

Debalans, a ne rebalans!

Odgovarajući potom na pitanja novinara, Grabar-Kitarović je kazala da iz godine u godinu imamo sve gori i gori proračun.

- Ovo nije rebalans nego debalans proračuna, jer mjesec dana prije kraja godine u vladi shvate da neće biti planiranog rasta već da će doći do pada od 0,7 posto. Planirani rashodi kao i prihodi državnog proračuna su vrlo neralni, a tim i proračunski deficit od 12,7 milijardi kuna. To je samo bacanje prašine u oči ekonomskoj zbilji!

Nadalje, opet na upit novinara, buduća predsjednica RH kazala je da će svakako biti u Vukovaru u utorak - među svojim ljudima, a da bi Kolonu sjećanja trebali predvoditi Vukovarci.

Nužna reakcija Srbije!

Što se tiče dolaska Vojislava Šešelja u Srbiju, Grabar-Kitarović je istaknula da se radi o vrlo neugodnoj situaciji te očekuje da se srbijanska vlada vrlo jasno ogradi od njegovih istupa. Ukoliko se to ne dogodi, hrvatska vlada bi trebala pozvati našeg veleposlanika na konzultacije u Zagreb.

Cijelu fotogaleriju Kolinde Grabar-Kitarović u Trogiru možete pogledati na linku:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.696021483830226.1073741930.406059206159790&type=1