“Hrvatska demokratska zajednica, pod vodstvom Jadranke Kosor osiguralaje najsnažniju političku podršku najveće europske političke snage u Europskojuniji – Europske pučke stranke. Zahvaljujući predsjednici Vlade, gospođi Kosor,upravo ta najjača europska politička snaga je danas ovdje, ne samo da bi dalapodršku Hrvatskoj demokratskoj zajednici, već i cijelom hrvatskom narodu kojiteži stabilnoj, sigurnoj i prosperitetnoj europskoj budućnosti.

Članstvo u Europskoj uniji je iznimno postignuće. Ono će zaštititihrvatske nacionalne interese i učiniti vašu zemlju jednakim partnerom unutareuropske obitelji. To je bio slučaj s mojom domovinom nakon ulaska u Uniju isiguran sam, bez ikakve sumnje, da će tako biti i s vašom. Želio bih pojasnitijednu stvar svima vama prisutnima danas ovdje i cijelom hrvatskom narodu –Bruxelles neće za Hrvatsku biti ono što je Beograd bio za vrijeme Jugoslavije!– Neće!

Bruxelles će biti mjesto gdje će Hrvatska sjediti za stolom jednakih,donoseći odluke koje će u jednakoj mjeri imati utjecaja na Hrvatsku kao i nasve zemlje članice naše Unije. Ja sam ovdje danas kako bi pomogao osigurati daprva osoba koja će predstavljati Hrvatsku za stolom šefova država članicaEuropske unije bude Jadranka Kosor i kako bi joj dao moju podršku za još jedanmandat.

Isto kao što je Hrvatska demokratska zajednica donijela slobodu inezavisnost Hrvatskoj prije 20 godina, tako će ona biti i prva stranka čija ćevlada predstavljati Hrvatsku u europskoj obitelji. Hrvatska se napokon vraćakući! I Hrvatska demokratska zajednica pod vodstvom Jadranke Kosor ju je tamo idovela.

Želim iskoristiti ovu priliku kako bi vrlo jasno poručio par stvarihrvatskoj ljevici i Socijaldemokratskoj partiji. Oni tvrde da će njihova vladabiti ta koja će uvesti Hrvatsku u Europsku uniju. U svezi toga želim reći dvijestvari:

  • imali su 50 godina da uvedu Hrvatsku uEuropu, a činili su posve suprotno. Sada, kada je Jadranka Kosor već odradilacijeli posao, oni tvrde da žele uvesti Hrvatsku u Uniju i dobiti priznanje zanešto za što nisu učinili ništa.
  • I druga stvar, još i važnija – sve jeveć učunjeno. Jadranka Kosor je već uvela Hrvatsku u Europsku uniju! Sve što jepreostalo su samo formalnosti. Sve napore, sav težak rad, pregovore, sve je topredsjednica Vlade već odradila ovih proteklih godina.

Pristupni ugovor je već stigao u Hrvatsku! Osobno ga je donio PremijerTusk, što je još jedno priznanje uspijehu Jadranke Kosor i velikom ugledu kojiona ima za nas u Europskoj uniji.

Europska pučka stranka predstavlja sve ono što Hrvatska jest. Mipoštujemo iste vrijednosti i imamo iste demokršćanske korijene.

Ulaskom u Europsku uniju Hrvatska jača svoju poziciju u Europi. Mi, uEPP-u, dajemo punu moralnu, političku i stratešku potporu Hrvatskojdemokratskoj zajednici, a to znači da HDZ i Jadranka Kosor imaju podrškunajveće političke grupe u Europskom parlamentu s 264 zastupnika, 17 od 27 vladazemalja članica u Europskom vijeću, 13 povjerenika Europske komisije, a takođeri predsjednici Vijeća, Komisije i Parlamenta, tri najznačajnija tijela Unije,dolaze iz redova EPP-a. S Hrvatskom demokratskom zajednicom, Hrvatska će bitidio te pobjedničke većine u Europskoj uniji.

U studenome, u Španjolskoj ćemo također izaći na izbore, i mojastranka, španjolska Pučka stranka, sestrinjska stranka HDZ-a, će sa svakomsigurnošću pobijediti!Od prosincapa na dalje, španjolska Pučka stranka i pobjednički HDZ će raditi zajedno zadobrobit Španjolske, Hrvatske i cijele Europske unije!Želim pohvaliti Jadranku Kosor nanjezinoj odlučnosti, političkoj hrabrosti, snažnom i čvrstom vodstvu,neumoljivoj borbi protiv korupcije i njezinom uspjehu u završetku pristupnihpregovora s Europskom unijom i integriranju Hrvatske u Europu.

U ovom povijesnom trenutku za Hrvatsku i za Europu, nema mjestaeksperimentiranju. Na raspolaganju su samo dvije opcije: Kosor, koja će jamčitiHrvatskoj središnju ulogu u procesu donošenja odluka u Europskoj uniji, iMilanović, koji jamči posve suprotno, marginalnu poziciju koju si Hrvatska nemože dopustiti. Mislim da je izbor kristalno jasan!Na izborima 4. prosinca, budućnost Hrvatske je na kocki.Molim vas glasujte mudro, glasujte za pobjedničku opciju, glasujte za HDZ,glasujte za Jadranku Kosor!”, kazao je Isturiz kojega su izaslanici čestoprekidali pljeskom i ustajanjem.