Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Branko Bačić odbacio je  sve optužbe o svojoj povezanosti s tzv. crnim fondovima u HDZ-u, koje smatra apsurdnima i kontradiktornima, najavivši tužbu protiv bivše računovotkinje stranke Branke Pavošević "ukoliko se pokaže da su navodi medija o njenim izjavama istinite".

Bačić je odbacio medijske navode da je sudjelovao u uništavanju bilo kakve dokumentacije, ustvrdivši kako se, s obzirom da nitko ne provjerava autentičnost dokumenata u medijima, niti ne zna je li Pavošević te optužbe stvarno izrekla. „Optužbe na moj račun potpuna su izmišljotina. Kad sam došao na mjesto glavnog tajnika i doznao da postoje određene gotovinske naplate od strane Pavošević, odmah sam zatražio dokumentaciju o tome i naložio da se s time prestane“, rekao je Bačić.

Dodao je da je Pavošević od prvoga dana tvrdila kako je svu dokumentaciju o tome uništila, što je ponavljala i pred njegovim suradnicima u stranci, a apsurdnima smatra i njezine tvrdnje da su dokumenti uništeni, a kasnije ih je iskopala iz vlastitog vrta.

Bačić tvrdi kako on nema niti jedan motiv za uništavanje dokaza o crnom fondu za čije postojanje nije znao, u čijem prikupljanju nije sudjelovao, niti se njime okoristio. "Zato je raščišćavanje svih okolnosti oko tog navodnog fonda u mom najboljem interesu i u interesu stranke", rekao je. Bačić pretpostavlja da ga tim optužbama netko pokušava kompromitirati i dodatno optužiti jer s predsjednicom stranke "odlučno i beskompromisno" radi na "raščišćavanju svih repova iz prošlosti". Ne boji se istrage, a onima koji ga optužuju poručuje da kažu u kojoj je to banci navodno pokušao oročiti ili prebaciti sredstva koje je bivši šef carine Mladen Barišić ostavio u stranci, a o kojima su, napomenuo je, obavijestili nadležna tijela i koja je on fizički predao istražnim tijelima te o njima svjedočio.

Ponovio je da je otkad je postao glavnim tajnikom HDZ-a poslovanje stranke potpuno transparentno i u skladu sa zakonom, a o onome što je bilo prije toga nema saznanja, podsjetivši da su službena financijska izvješća o poslovanju stranke 2007, i 2008. prošla verifikaciju Državne revizije. Na pitanje priznaje li postojanje crnog fonda odgovorio je da mu je Pavošević osobno rekla da je isplaćivala određene naknade za koje nije htjela podastrijeti dokaze, iako ju je to puno puta tražio.

Objasnio je kako je vjerovao da je taj dio gotovinskog plaćanja valjan, jer mu sve okolnosti oko prikupljanja sredstava tada još nisu bile poznate, a naknadno je utvrdio da je to dio sredstava koja nisu prelazila preko žiro-računa stranke. Upitan je li prijavio svoja saznanja nadležnim tijelima ili im dostavio popis ljudi koji bi imali saznanja o tim fondovima, rekao je da nije dodajući da ga nitko "nije niti pitao" o tome.
Na novinarsko pitanje kako to da stranci već nisu blokirani računi, Bačić je rekao da se ne može govoriti o kaznenoj odgovornosti stranke, jer ako pojedinci naprave kazneno djelo preko ovlasti koje imaju u stranci, a za koje nemaju podlogu u odlukama stranačkih tijela, ta je odgovornost pojedinačna. U svim slučajevima kada se sumnja na bilo koji dio u poslovanju stranke mi smo uredno nadležnim tijelima dostavljali podatke o svim financijskim transakcijama, kazao je.

Upitan kako to da je Pavošević još zaposlena u HDZ-u rekao je da će ovih dana u toj stranci biti riječi o utvrđivanju njezine odgovornosti i njezinom radnom odnosu.  Bačić nije želio odgovoriti na pitanje hoće li ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko danas postati član HDZ-a, kako to navode mediji, rekavši da to nije tema njegove konferencije za novinare.