„U ovim teškim vremenima kao da su se sa svih strana urotilii stranke i mediji. Njihov je cilj ukloniti HDZ s političke karte Hrvatske. Vito nećete dozvoliti jer znate da bez stabilnog HDZ-a nema ni stabilne Hrvatske.Oni to znaju, pogotovo SDP koji je izašao iz Sabora kada je trebalo glasovatiza osamostaljenje. To je činjenica koju mi imamo pravo naglašavati, isto kaošto imamo pravo podsjećati na njihove tri godine vladavine kada su ukinulivećinu braniteljskih prava. Također, njihova je bila odluka da se Haaškom suduproširi ingerencija i na akciju Oluja“, kazala je predsjednica u Trilju.

Prvu nedjelju Došašća predsjednica je proslavila na misnom slavlju u SvetištuGospe Sinjske. Župni vikar fra Ante Čovo tom je prigodom predsjednici pokloniosliku Neokrunjene Gospe.

„Dugo smo razmišljali što vam pokloniti i odlučili smo se zaovu sliku Neokrunjene Gospe, jer želimo da je okrunite svojim radom i djelom načelu hrvatske Vlade“, kazao je fra Ante Čovo.

„Molim vas da govorite o našem Programu prijateljima ipoznanicima koji su još možda neodlučni. U njemu iskreno stoji sve što želimo išto planiramo uraditi“ rekla je predsjednica Kosor u Kaštelima naglasivši kakoneće biti novih poreza,  čuvat će se mirovinei dostojanstvo branitelja i smanjiti deficit i dug.


„Njihov strateg skriva program. No, puno gore od toga je što se oni u mnogimpitanjima ne slažu i imaju kontradiktorne stavove. Nažalost složni su jednome -žele dovesti MMF. Već su ga jednom pozvali i vidjeli smo kako su tada vodilidržavu. Srezali su prava i povlastice braniteljima, rodiljama i majkama. Utrenutku kada su oni odlazili s vlasti nije bilo krize, ali su ostavili 320 000nezaposlenih. Oni su prodali sve što se moglo. Podsjećamo oni su bili ti kojisu prodali 25 posto plus jednu dionicu za 505 milijuna dolara. Mi smo reklinema prodaje, a Linić je već najavio kako će oni prodati HEP. E, pa neće jer jeova Vlada donijela zakon kojim se sprječava prodaja nacionalne imovine“,podsjetila je predsjednica Kosor.

„Danas sam dobila poruku UNESC-a i to ni sa kim još nisam podijelila. Vrličkokolo i Bećarac ući će na listu nematerijalne kulturne baštine svijeta“, kazalaje predsjednica.

„Mi smo pokrenuli borbu protiv korupcije i iako mi podnosimo trenutno najvećiteret to nam nije teško jer znamo da sve što je dobro za Hrvatsku dobro je i zanašu stranku“, zaključila je predsjednica u Kaštelima dodavši da nam„treba  još četiri godine kako bi tu borbuproširili na sve, bez obzira u kojoj se stranci nalaze i kome pripadaju. Bezobzira na prijetnje koje USKOKU i sudu upućuju Ostojić i Linić, mi ćemo borbuprotiv korupcije dovesti pred svačiji prag i nikakve prijetnje neće naspokolebati“, završila je predsjednica.

Nakon obilaska Trilja, Sinja i Kaštela predsjednica jenastavila posjet IX. Izbornoj jedinici.