Članovi Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ predvođeni potpredsjednikom umirovljenim generalom Željkom Glasnovićem, tajnikom Ratkom Dragovićem-Klekom, potpredsjednikom zagrebačkog ogranka brigadirom Dragom Horvatom te tajnikom Odbora za branitelje HDZ-a Josipom Vidovićem posjetili su u Varaždinskim toplicama ranjene ukrajinske vojnike koji se liječe u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju. 

Iskustva liječenja iz Domovinskog rata

Prisutni su bili i predstavnici Udruge veterana 7. gardijske brigade „Pume“ iz Varaždina na čelu s predsjednikom Robertom Pujom te predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - ogranak Varaždin - Krasnodar Kišur sa suradnicima. Hrvatska je, zbog svog velikog iskustva iz Domovinskog rata u liječenju ranjenih branitelja, s Ukrajinom dogovorila pomoć u liječenju i rehabilitaciji ukrajinskih vojnika. Prva grupa osmorice teško ranjenih ukrajinskih vojnika prolazi medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim toplicama, a u Hrvatskoj će ostati još tri tjedna. 

Poklonjeno znakovlje proslavljenih brigada

Posjet hrvatskih veterana ugodno ih je iznenadio, a u razgovoru su izrazili zadovoljstvo terapijama i gostoljubivošću medicinskih djelatnika. Na kraju susreta, ranjenim ukrajinskim vojnicima poklonjeno je znakovlje ratnih postrojbi Hrvatske vojske - legendarnih gardijskih brigada „Tigrovi“, „Gromovi“, „Pauci“, „Pume“ te Moto kluba Veterani-Croatia.