Na današnji dan - prije točno 20 godina - u vojno-redarstvenoj akciji Oluja oslobođen je grad Knin. U samo 84 sata - koliko je trajala ova velebna akcija Hrvatske vojske, policije, domobranskih i pričuvnih postrojbi - oslobođeno je 10.400 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog državnog teritorija. 

Put do slobode bio je težak. Ispisan je nesebičnom žrtvom hrvatskih branitelja, a vrijednosti stvorene u Domovinskom ratu temelj su moderne hrvatske države. Danas je veliki dan za sve Hrvatice i Hrvate širom svijeta. Simbolizira konačni slom velikosrpske agresije i oslobađanje okupiranih područja. Na kninskoj tvrđavi zavijorila se nacionalna trobojnica, a povijest pamti suze utemeljitelja moderne Hrvatske dr. Franje Tuđmana u trenucima podizanja hrvatskog državnog stijega! Radost branitelja za dosanjanom slobodom i podizanje stijega na tvrđavi - slike su koje će trajno ostati urezane u sjećanje hrvatskog naroda.  

Sa zahvalnošću se trajno sjećamo svih onih koji su dali svoj doprinos oslobađanju Domovine, a najdublje štujemo sve poginule branitelje i civilne žrtve. Oni koji dadoše svoje živote za Hrvatsku - zauvijek su u našim mislima i molitvama. 

Svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i izvan nje, građankama i građanima RH čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja!