„Mi smo svoj programstavili pred vas i jasno kažemo što ćemo raditi za Vukovar, Knin, Zagreb i zabranitelje. Naši suparnici kažu da će sjesti s hrvatskim braniteljima i pričatis njima što im  treba. Ako netko ne zna danas što braniteljima treba, morase baviti drugim poslom. Braniteljima prije svega treba dostojanstvo. Oni supokazali što misle o braniteljima kada su rekli da su branitelji povlastičari,a oni su imali samo povlasticu samo da su branili Hrvatsku“, kazala je danaspredsjednica Jadranka Kosor u Kninu.

„Dan pobjede 2013. godine slavit ćemo ovdje u europskom gradu Kninu članaEuropske unije. Bitka s pregovorima bila je posljednja bitka Oluje. Mi seulaskom u Europsku uniju vraćamo kući, otvaraju nam se nove mogućnosti isjedamo za stol s ostalim europskim državama“, istaknula je predsjednica.

„Vesna Pusić kaže da će povući tužbu protiv Srbije. Mi nećemo jer ovdje nijebio građanski rat! Mi smo se branili od agresije i mora se znati da smo mi samobranili svoje“, naglasila je predsjednica.

Predsjednica Kosor posebno se osvrnula na proslavu Dana pobjede kazavši „reklasam i ove godine kada su nam iz susjedne države rekli da ne smijemo slavitiOluju - dame i gospodo, ako hoćete drugovi i drugarice, njih se to ne pita. Ovdjenema jugosfere i mi ćemo Dan pobjede proslaviti još jače i vjerujem da ću sasvojim kolegama ponovo biti na tvrđavi u Kninu i zapjevati Lijepu našu. Tadaćemo se prisjetiti svih onih stradalih u Oluji i reći 'Živjela Hrvatska'“,poručila je predsjednica.

Ilija Štrbac branitelj i invalid Domovinskog rata uručio je predsjednicizastavu s kninske tvrđave kao simbol hrvatske pobjede.


„Velika mi je čast predati vam ovu ponosnu zastavu. Neka vam bude zvijezdavodilja. Za mene ova pobjeda znači više nego ikada i vjerujem da ćete nam je idonijeti. Uvijek su invalidi Domovinskog rata bili s vama i vi ste naši“, kazaoje Štrbac.

Kandidatkinja HDZ-a i gradonačelnica Knina Josipa Rimackazala je kako je u proteklih nekoliko godina u Kninu uloženo preko petstomilijuna kuna. „Često se sjete Knina i područja posebne državne skrbi uizborima, a predsjednica Jadranka Kosor se sjetila i 2005. kada je predložilazakon da branitelji dobiju darovnice na nekretnine, što je danas učinjeno. Timeje osigurala egzistenciju brojnim obiteljima u Kninu“, zaključila je Rimac.