Predsjednica i nositeljica svojihizbornih HDZ-ovih lista te prva na stranačkoj listi za hrvatski Sabor u V.izbornoj jedinici podsjetila je i na još uvijek vidljive tragove Domovinskogarata u Lipiku i okolici, jasno kazavši kako se neke stvari ne smiju zaboraviti,ali i da se i dalje mora voditi o računa u onim krajevima koji su u obraniHrvatske podnijeli veliku žrtvu.

 „HDZ ne krije svoj program, zarazliku od Kukuriku koalicije čiji čelnici stalno ponavljaju nejasnu frazu'imamo plan'“, kazala je predsjednica Kosor na skupu u Požegi.

 „Naš program je javan i mi jasnogovorimo što hoćemo a što nećemo raditi u iduće četiri godine. Sigurno nećemouvoditi nove poreze, nećemo dovesti MMF, nećemo smanjivati prava branitelja, porodiljnenaknade ili dječji doplatak. Kukuriku koalicija govori samo kako ima plan, azapravo jedno govore, drugo misle, a treće rade. To najbolje pokazujusuprostavljene izjave njihovih čelnika o važnim stvarima u Hrvatskoj“, podsjetilaje predsjednica Kosor.

 Predsjednica je istaknularacionalizaciju i smanjenje proračuna te uređivanje javnih poduzeća. Navela jeprimjer HEP-a koji danas ne duguje ništa, a 2009. dugovao je milijardu i 800milijuna kuna.

 "Mi smo donijeli zakon kojimzabranjujemo prodaju HEP-a jer mislimo da je to strateški važno za ovu državu“rekla je predsjednica Kosor, dodavši kako je ovo trenutak kad se svi morajuprisjetiti što je radio HDZ, a što su radili drugi.

Predsjednica se prisjetilatrenutaka kada je otpušteno 3500 policajaca od kojih su većina bili hrvatskibranitelji i kada je u jednom danu smjenjeno 35 veleposlanika, jasno poručivšida HDZ to neće dopustiti.

 Predsjednik požeško-slavonskogaHDZ-a, saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, četvrti nalisti za Sabor u V. izbornoj jedinici zahvalio se predsjednici što je kaopremijerka pomagala Požeško-slavonske županiji. Lucić je izrazio uvjerenje kakoće predsjednica Kosor u ulozi premijerke jednako uspješno nastaviti pomagati inakon 4. Prosinca.

 Predsjednica Kosor u Pleternici jepodsjetila na rezultate i uspjehe HDZ-a, kazavši kako će se ponosom 9. prosincapotpisati pristupni ugovor s Europskom unijom, nalivperom koje joj je darovaoSveti otac Benedikt XVI.