Direktorica kampanje (i članica nacionalnog Predsjedništva) Josipa Rimac iz Osijeka se - tijekom skupa HDZ-a u Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu - javila uživo za RTL Danas. S njom je razgovarala novinarka Nataša Božić.

Donosimo ključne poruke:

O pobjedi

Pozdravljam sve Hrvatice i Hrvate iz ponosnog Osijeka te našeg prvog središnjeg skupa - upravo ovdje u Slavoniji iz IV. Izborne jedinice. Hrvatska demokratska zajednica i Domoljubna koalicija nikada nisu govorili o anketama kao mjerodavnim. Naša najbolja anketa bit će 8. studenog - kada će pobijediti Domoljubna koalicija.

O kampanji

U prethodnim fazama promovirali smo svoj program. Danas šaljemo jasne poruke. Ovdje iz Slavonije šaljemo ih srcem, šaljemo ih punih emocijama i u ljubavi želimo spasiti Hrvatsku. Želimo bolju i sigurnu Hrvatsku. Narod najbolje razumije stanje u državi. A 8. studenog Domoljubna koalicija će dobiti povjerenje Hrvatske. Obići ćemo cijelu Hrvatsku, svih deset izbornih jedinica, a i našu dijasporu. Upravo ćemo kroz naše središnje skupove, obilazak svake općine, grada i županije, razgovarati i poslati poruku narodu da su promjene nužne. 

O Grčićevim „statistikama“

Ministar u odlasku je već više puta dovoljno rekao kako vodi statistiku i koliko poznaje postotke i brojke. Ono što je sigurno i žalosno - i zbog toga moramo promijeniti ovu vladu - da su sve veće statistike nezaposlenih i sve više ljudi odlazi iz Hrvatske. To se mora zaustaviti. Ono što promovira vlada u odlasku je jedna velika laž. Hrvatski narod to zna i razumije - to će kazniti 8. studenog. Narod će svoje povjerenje dati Domoljubnoj koaliciji.