(VIDEO) Potpredsjednik Sabora (i prvi na kandidacijskoj listi Domoljubne koalicije za I. izbornu jedinicu) akademik Željko Reiner u 5-minutnom istupu na RTL-u predstavio je ključne točke programa HDZ-a i Domoljubne koalicije.

Predstavljanje akademika Reinera možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O zaokretu

Hrvatska je imala četiri godine katastrofe, lažnih obećanja i puta prema dolje. Građanima je dosta lažnih obećanja za koje će se kasnije tvrditi da nisu ni dana, dosta im je gospodarske propasti. Dosta im je - takve vlasti! Hrvatska treba nešto drugo - novu vladu, novi zamah, optimizam i osmjeh na licima građana.

O zajedništvu

Hrvatska ne treba 100 000 mladih koji su morali otići trbuhom za kruhom, 80 000 izgubljenih radnih mjesta, 47 000 nestalih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, upropaštavanje malog i srednjeg poduzetništva i poljoprivrede. Ono što Hrvatskoj treba je novo gospodarstvo, zamah, investicije, zapošljavanje… Potrebno je zajedništvo! Zato je naš slogan - Zajedno za jaku Hrvatsku!

O pravednoj Hrvatskoj

Hrvatskoj ne trebaju podjele na „mi ili oni“, svađe sa svima, već ideje, kreativnost i - nova budućnost. Nju možemo ostvariti isključivo kroz projekte, investicije i zamah gospodarstva. Stabilan pravni sustav - koji se neće mijenjati svakih mjesec dana. Hrvatskoj ne treba situacija u kojoj siromašni postaju sve siromašniji, a bogati sve bogatiji. Hrvatska treba biti socijalna država - koja skrbi o najranjivijim skupinama. A ne da se deklarativno tvrdi da je socijalna, ali u stvarnosti od te socijale ne ostaje ništa.

O boljoj budućnosti

Hrvatskoj treba pravo vodstvo - koje ima viziju bolje budućnosti za sve građane. Takvu viziju ima Domoljubna koalicija i zato pozivam da glasujete za nju. Jer - Domoljubna koalicija nudi konkretne projekte, konkretnu viziju sretnije budućnosti, nego što je ova jadna u kojoj se nalazimo.

O drugačijoj Hrvatskoj

Suočavamo se, nažalost, s jednom stvarnošću koja Hrvatska nije zaslužila. Nije ju zaslužila naša mladost koja bez ikakve nade za povratak napušta Domovinu. Takvu Hrvatsku nisu zaslužili ni oni koji su ostali bez radnih mjesta, ni branitelji koji su dali svoje živote za nju. Hrvatska mora biti drugačija! Zemlja kulture i suvremenog obrazovanja - kakvo treba gospodarstvo. Zemlja u kojoj će se znanost cijeniti i u koje će se ulagati, a ne da budemo na dnu u EU po ulaganju u znanost. Postoji nada - zajedno do bolje i jače Hrvatske!

XII. IZBORNA JEDINICA

Na RTL-u se predstavio kandidat HDZ-a za XII. izbornu jedinicu Robert Bosak - koji će u Saboru zastupati austrijsku, bugarsku, njemačku, poljsku, romsku, rumunjsku, rusinsku, rusku, tursku, ukrajinsku, vlašku i židovsku nacionalnu manjinu.