Jučer navečer u Crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška bb) služena je - na 16. obljetnicu njegove smrti - sveta misa zadušnica za Gojka Šuška, ratnog ministra obrane RH i najbližeg suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U molitvi za pokojnika ujedinili su se članovi obitelji, rodbina, generali i suborci, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, dužnosnici HDZ-a, poštovatelji Šuškova djela…

Svi postaju svjesni njegove veličine 

Kako reče predsjednik Karamarko na Obljetničkom saboru Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ (ZBGŠ), pokojni ministar Šušak ne pripada samo HDZ-u, nego cijelome hrvatskom narodu i državi: 

- Kad govorimo o njemu, govorimo o tome tko je organizirao obranu protiv velikosrpske agresije, tko je naoružao Hrvatsku unatoč embarga, tko je zazlužan za hrvatsku slobodu... Povijesna uloga Gojka Šuška nadpolitična je kategorija. Što više vrijeme prolazi, svi postaju svjesni njegove veličine. Da njega i predsjednika Tuđmana nije bilo, mi danas ne bismo ovdje sjedili! Istina je ishodište naše budućnosti, mi Hrvati moramo držati do sebe!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarkov-govor-na-saboru-zajednice-gojko-susak-hdz-pred-novom-povijesnom-zadacom

Ispraviti nepravdu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" general Miljenko Filipović u video izjavi za članove i simpatizere naše stranke naglasio je da je jedna od ključnih zadaća ZBGŠ-a, osim zaštite vrijednosti Domovinskog rata i stečenih prava hrvatskih branitelja, i ispravljanje nepravde spram djela i povijesne uloge pokojnog ministra Šuška.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/general-miljenko-filipovic-predsjednik-zajednice-branitelja-gojko-susak