U emisiji Novi dan na N1 televiziji jutros je gostovao savjetnik predsjednika HDZ-a (i predstojnik Ureda Predsjednika Vlade RH) dr. sc. Davor Božinović.

Iz razgovora izdvajamo Božinovićeve poruke o trijumfu naše stranke na lokalnim izborima i nastavku uspjeha Vlade RH - predvođene predsjednikom Andrejom Plenkovićem:

Izbori odgovaraju jedino HDZ-u

HDZ-u, za razliku od ostalih stranaka, u svakom trenutku odgovaraju parlamentarni izbori. I sami ste vidjeli da smo u prvom krugu lokalnih izbora osvojili više područnih i lokalnih jedinica nego sve ostale stranke skupa! HDZ-u izbori nisu problem, no nama je od još jednoga izbornog trijumfa važnije sačuvati političku stabilnost zemlje kako bismo nastavili rješavati probleme koji uistinu muče hrvatske građane.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/bozinovic-rezultati-ce-pokazati-da-je-hdz-najjaca-stranka-imat-cemo-najvise-zupana

Nastavak pozitivnih trendova

Ekonomski su pokazatelji odlični, Europska komisija je preporučila da Hrvatska izađe iz Procedure prekomjernog deficita, BDP raste, smanjen je javni dug, imamo 53.000 zaposlenih više nego potkraj SDP-ove vlade... Taj pozitivni val koji smo pokrenuli bilo bi korisno nastaviti. Na parlamentarnim je strankama i zastupnicima da odluče. Vidjet ćemo tko će od njih pokazati političku zrelost i nacionalnu odgovornost.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pobjednicki-rezultat-potvrda-je-nase-odgovorne-politike-nastavljamo-raditi-na

Potop konkurencije

Na lokalnim je izborima pobijedila politika desnog centra - koja jamči stabilnost i ekonomski prosperitet. Kada se rezultati ukupno sagledaju, HDZ je u prvom krugu dobio povjerenje više od 30 posto hrvatskih ljudi! Mnogi nas udaraju, ali očito ne uspijevaju. Naši su politički konkurenti doživjeli popriličan potop. Ovo je možda naša i najsjajnija pobjeda na lokalnim izbornima ikad!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-pobjednicki-rezultat-lokalnih-izbora-jos-je-jedna-potvrda-potpore-hdz-u