Kampanja Hrvatske demokratske zajednice krenula je učetvrtak, 17. studenoga s Jaruna, povijesnog mjesta povezanog s nastankom stranke i njenim utemeljiteljem  dr. Franjom Tuđmanom. Predsjednica JadrankaKosor, nositeljica svih lista, predstavila je kandidate u 11 izbornih jedinica.

Kampanja je nastavljena i prikazivanjem televizijskihspotova.

U uvodnom televizijskom spotu  predsjednica Kosor emotivno, ali vrlo čvrsto obraćase glasačima koje podsjeća na sjajnu prošlost države i stranke. Naglašavasuvremena dostignuća stranke, ali ujedno šalje važnu poruku svima neodlučnima -ne nasjedajte na sve što vam se servira. „Našu stranku, HDZ, blati se kaonekada u bivšoj državi, ali mi smo pokazali odlučnost u obračunu s onim što nevalja, prije svega u vlastitim redovima. Ne smijemo tu stati – i zato, dobro razmislitekad dajete svoj glas“, kaže predsjednica Jadranka Kosor.

HDZ je u kampanju krenuo skromno i prije svega radno, pozicionirajućise kao državotvorna stranka čvrstih korijena i povijesnih dostignuća. Nastavak našekampanje tematski je, podsjećamo na postignuto s konkretnim, čvrstim obećanjimaza budućnost.

Osim predsjednice Jadranke Kosor u ostalim televizijskim spotovimasudjeluje još 12 kandidata s listi, koji predvode one koji jamče realizaciju Izborniprograma stranke.

Financijska stabilnost Hrvatske, borba protiv korupcije,gospodarski razvoj, ulazak u EU, mladi i budućnost te odlučnost i nacionalniponos naše su poruke. Biračima kažemo - dobro razmislite jer radi se oHrvatskoj!

HDZ – najbolji kad je najteže!