"Ni danas nismo čuli ništa novo. Tu se radi o velikoj zabrinutosti i visokom stupnju nervoze, jer je očit ubrzani trend promjene rejtinga na političkoj sceni i pada popularnosti 'Kukuriku koalicije' i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića", kazao je Bačić u izjavi za Hinu.

Ustvrdio je kako HDZ nije u predizbornoj kampanji te da Vlada i dalje predano radi na provedbi gospodarskog programa i ustrajava u borbi protiv kriminala i korupcije.
"Zahvaljujući takvom predanom radu Hrvatska će uistinu i postati ponosna 28. članica EU-a, unatoč podmetanjima koja dolaze iz redova SDP-a", rekao je Bačić.

Na novinarski upit je li jučerašnji govor predsjednice hrvatske Vlade i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor bio početak predizborne kampanje te stranke, glavni tajnik HDZ-a odgovorio je da je govor Jadranke Kosor na tragu njezinog dosadašnjeg rada i brige koje je iskazala za prava hrvatskih branitelja kao prijašnja ministrica hrvatskih branitelja.

"Poručujem oporbi da su svoju brigu za hrvatske branitelje imali mogućnost iskazati kada su hrvatski branitelji predložili, a što su poduprli Vlada i HDZ, da zakon o hrvatskim braniteljima podignemo na razinu ustavnog zakona čime bi trajno ukazali brigu Republike Hrvatske prema hrvatskim braniteljima koji su i najzaslužniji za njezino stvaranje", rekao je Bačić.