HDZ-ov pobjednički blok dobio je novog, šestog člana - Zagorsku demokratsku stranku. U ponedjeljak 30. prosinca predsjednici Tomislav Karamarko i dr. Stanko Belina u Krapini će potpisati sporazum. 

Hoće li domoljubno-socijalni blok (desnog) centra uskoro dobiti novog, šestog člana? To smo si pitanje postavili odmah nakon što je 5. studenog predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio primio izaslanstvo Zagorske demokratske stranke (ZDS) predvođeno njenim liderom dr. Stankom Belinom. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/siri-li-se-pobjednicka-koalicija

Pitanje je definitivno dobilo odgovor: Da, širi se HDZ-ova se koalicija. Pobjednička! Nakon Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranka prava „Dr. Ante Starčević“, Bloka umirovljenika zajedno te Hrvatske demokršćanske stranke, u nju ulazi i ZDS.

U ponedjeljak 30. prosinca (12:00) predsjednici Karamarko i Belina u Krapini će potpisati koalicijski sporazum, a svečani će čin svojom nazočnošću uveličati i čelnici ostalih stranaka nacionalne koalicije. Nakon potpisivanja predviđene su izjave za medije.

Umjesto zaključka, parafrazirajmo poruku koju je Karamarko već više puta ponovio:

- Zajedno, stvorili smo sinergiju koja Hrvatskoj treba vratiti nadu. Okupili smo koaliciju kao odgovor na uistinu tešku situaciju i ovu uistinu nesposobnu vladu. Okupili smo pobjedničku koaliciju koja je, još uvijek, otvorena i za ostale koji su zainteresirani za boljitak Hrvatske. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/koalicija-desnog-centra-zajednica-st...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/koalicija-desnog-centra-izrada-zajed...