Predsjednica Kosor rekla je danas kako ima onih koji mislehrvatski i žive za Hrvatsku dodavši kako je uvjerena da ima više HDZ-ovihglasača nego što se prikazuje. „Ima nas i to ćemo dokazati“, kazala jepredsjednica u Rijeci.

„U suprotnom taboru već su podijelili fotelje i popili šampanjac ali izbori završavaju 4.prosinca kad se zatvore birališta. Tek onda će se iznenaditi kad hrvatskibirači pokažu da podupiru hrvatsku i Tuđmanovu stranku“, naglasila jepredsjednica.

Predsjednica Kosor rekla je da „borba protiv korupcije morazakucati na sva vrata, doći do Rijeke i proći tunel Učku. Za to nam treba vašepovjerenje kako bismo otkrili istinu“.

„Idemo pokazati da nas ima i da nas nisu prestrašili nimedijski ni politički pritisci“, poručila je predsjednica u Rijeci.

U obilasku VIII. izborne jedinice predsjednica je posjetilaPulu i prisjetila se da je njezin prvi službeni premijerski posjet bio upravoodlazak u pulski Uljanik kada je trebalo spašavati brodogradilišta.Predsjednica je istaknula kako će projekt Brijuni rivijere osigurati 2500 novihradnih mjesta. Govoreći o ulaganjima u Istarsku županiju kazala je kako jeVlada na čelu s HDZ-om „dala punu potporu pulskoj bolnici u koju će se uložiti800 milijuna kuna“.

Govoreći o programu predsjednica Kosor istaknula je da„branitelji zaslužuju posebno priznanje i zato nećemo dirati mirovine nitiporodiljne naknade majkama“.

„Vjerujemo da ćete prepoznati iskrenost“, zaključila jepredsjednica u Puli.

„Izdržala sam sve napore i napade na sebe i stranku. Kadznate kakvi ljudi stoje iza vas sve je lakše. Bez vas ne bih mogla završitipregovore s EU i započeti borbu protiv korupcije“, kazala je predsjednica Kosorna skupu u Pazinu naglasivši da smo mi bili jedini koji su bili spremni ureditisvoju kuću i zato smo počeli borbu protiv korupcije.

„Borit ću se do kraja svog političkog života da borba protivkorupcije ne zastane i da počnemo čistiti tuđa dvorišta“, poručila jepredsjednica.

Predsjednica Kosor istaknula je najave Kukuriku koalicije daće prodati sva javna poduzeća i dovesti MMF, podsjetivši što su napravili 2000.– smanjili prava branitelja i rodiljne naknade.

Prvi na listi VIII. izborne jedinice Davor Božinović rekaoje da građani znaju tko je stvarao državu, osigurao obranu, međunarodno jepozicionirao i uveo u NATO i EU. „Sve to učinjeno je pod vodstvom HDZ-a“, kazaoje Božinović zaključivši da je HDZ jedina stranka koju vodi nacionalni interes.

Kandidati HDZ-ove liste u VIII. izbornoj jedinici su: DavorBožinović, Josip Borić, Vesna Buterin, Marino Roce, Ivan Bubić, Hrvoje Burić,Jasna Opačak, Josip Rupčić, Stjepan Gabrić, Damir Rukavina, Gracijano Švić,Radenko Rubeša, Ante Periš i Tatjana Mrkonjić.