Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Istarske županije Jurica Šiljeg istaknuo je u priopćenju za javnost da je naša Vlada učinila sve, a i dalje čini, kako bi spasila Uljanik u kojem je "IDS 20 godina haračio, kojem je plan bio od Pule stvoriti Monte Carlo s luksuznim resortima i jahtama, a u čiji se model Uljanik nikako nije uklapao".

Visoki zid oko Uljanika

- Zid oko Uljanika bio je toliko visok da mu nitko izvan Pule nije mogao pristupiti, pa ni država koja je u gotovo 3 desetljeća za Uljanik isplatila 8,3 milijarde kuna. IDS je u mandatu Kukuriku koalicije ucjenjivačkom pozicijom privatizirao Uljanik. Doveli su Rossandu na čelo Uprave i Končara na mjesto strateškog partnera te time zabili zadnji čavao u lijes Uljanika! - nastavio je Šiljeg.

I upitao čelnike IDS-a:

- Što se to vi napravili u zadnjih godinu dana? Kakva je konkretna uloga Flege i Miletića u spašavanju Uljanika - osim što se sve svelo na medijsku kampanju koja ima za cilj stvaranje dojma o vanjskom neprijatelju?!?

Rossanda & Končar = Jakovčić & IDS

Pozvao je IDS i da napokon odgovori zašto je u vrijeme Kukuriku Vlade inicirao privatizaciju Uljanika te time smanjio utjecaj države:

- Tko je stvorio Rossandi i Končaru preduvjete za gašenje brodogradnje? Objasnite to poreznim obveznicima! Objasnite i zašto je Jakovčić bio u Nadzornom odboru Končareve tvrtke „Afarak“ od 2013. i zašto mu je po toj osnovi isplaćeno više od od 2,2 milijuna kuna!

Krivci s naše strane Učke!

Nema tog poreznog obveznika, građana i birača u Istri ili bilo gdje drugdje koji će reći da je to normalno. Isplaćena su državna jamstva, a nema novca, nema brodova! Odgovorni za to nisu u Zagrebu, Bruxellesu ili Kini. Nažalost, oni su s naše strane Učke! - zaključio je Šiljeg.