Predsjednika Josipovića sam više puta pozivao da kod premijera inicira tematsku sjednicu Vlade o katastrofalnom stanju u kojem se nalazimo! No on ne reagira!? * Po zadnjoj „anketi“ vodimo 0,1% u odnosu na SDP, no mi već dugo znamo da je razlika oko 10% za nas! * HDZ-ov gospodarski program, na kojem smo radili godinu dana, zasniva se na stvaranju radnih mjesta! * Kada dođemo na vlast, odgovarat će svi SDP-ovi kriminalci! * Domovinski rat nije adekvatno zastupljen u udžbenicima - naša djeca ne uče o pravom karakteru agresora! - ključne su to Karamarkove poruke s rođendanske proslave HDZ-a Grada Knina i Općine Kijevo

Svaki dolazak u Knin čini me sretnim i zadovoljnim. Ovo je grad Hrvatske demokratske zajednice, grad koji simbolizira hrvatsku slobodu, grad u kojem su sažete sve naše emocije. Nitko sretniji od mene ako naša pobjeda na nadolazećim izborima krene iz ove županije, iz ovog grada! - naglasio je u razgovoru s novinarima predsjednik Tomislav Karamarko uoči proslave 24. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Knina i Općine Kijevo u kninskom Domu HV-a. 

Izdvajamo tri novinarska pitanja:

Rezultati ankete CRObarometar pokazuju da su HDZ i SDP prvi put izjednačeni?

Ankete su vrlo relativna stvar. Po ovoj zadnjoj vodimo 0.1% u odnosu na SDP, no mi već dugo znamo da vodimo puno, puno više. Realan rezultat bila bi razlika od 10% za nas. Najbolja anketa bit će izbori za Europski parlament 25. svibnja. Dobit ćemo 10-12% više od Kukuriku koalicije. To je sigurno.

Predsjednik Ivo Josipović predložio je premijeru Milanoviću sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost?

Ako je to sjednica na kojoj će tema biti teška gospodarska situacija u državi, gotovo 400 tisuća nezaposlenih, socijalni slučajevi i sirotinja koja se regrutira nevjerojatnom brzinom, onda pozdravljam tu odluku. To je pravo predsjednika Josipovića. Predsjednika sam nekoliko puta pozivao da kod premijera Milanovića inicira tematsku sjednicu Vlade o katastrofalnom stanju u kojem se Hrvatska nalazi i lošem životnom standardu naših građana. Ako je to tema Vijeća, onda da! Ali ako je tema nešto drugo - to je vrlo neozbiljno.

Kako komentirate to što Vam je ministar Jovanović poslao udžbenike nakon Vaše primjedbe na nedovoljnu zastupljenost Domovinskog rata u školama?

Aktualna se vlada šali na vrlo neprimjeren način. Domovinski rat nije na pravi način zastupljen u našim udžbenicima. Naša djeca ne uče dovoljno o Domovinskom ratu ni o njegovim  herojima. Ne uče o pravom karakteru Domovinskog rata i pravom karakteru agresora. Nije moja razina komentirati Jovanovićeve postupke.

IZ GOVORA PREDSJEDNIKA KARAMARKA

Predsjednik HDZ-a u svom je pak govoru na skupu težište bacio na gospodarsko-socijalni ponor u koji su nas skupa sunovratili Milanović i Josipović te, s druge strane, na HDZ-ov program izlaska iz krize:

- Na njemu smo radili godinu i pol dana, a sada ga uz pomoć CDU-ovih stručnjaka detaljiziramo s naglaskom na stvaranju radnih mjesta. Naravno, režimski mediji ne žele niti čuti za to. Jedno vrijeme su zdušno podržavali ovu diletantsku vladu, ali kada su ipak shvatili da ona ne valja ništa, zavrtjeli su drugu mantru: SDP je loš, ali je HDZ gori!? Evo, tek danas su njihove „ankete“ priznale da smo pretekli SDP. Doduše, prema njima samo za 0.1 posto, no mi itekako znamo, što sam rekao i novinarima, da je već sada zapravo riječ o desetak posto prednosti! A i to će mediji morati uskoro priznati.

Karamarko je, među inim, poručio da će borba protiv kriminala - kada HDZ dođe na vlast - prestati biti selektivna:

- Nitko tko privatni interes stavlja ispred interesa svog naroda nema mjesta u našoj stranci! Neka izgube svaku nadu i neka se odmah pokupe! Zbog korumpiranih pojedinaca izgubili smo parlamentarne izbore. Ti su pojedinci osuđeni - HDZ je prošao svoju katarzu! A kada će je SDP proći?! Pogledajte samo kako u zadnje vrijeme izbijaju njihove afere. Kada dođemo na vlast, bit će kažnjeni svi koji su činili nečasna djela!

IZ GOVORA KNINSKE GRADONAČELNICE

Gradonačelnica Knina i članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac oštro je kritizirala SDP-ov koncept centralizacije Hrvatske:

- Apsolutna se moć koncentrira u Zagrebu. Pitanje je dana kad ćemo izgubiti status područja posebne državne skrbi, tj. olakšice koje nam pomažu da opstanemo na ovim područjima. Uveli su nam PDV na poslovne prostore i izmislili razne agencije koje obavljaju djelatnosti koje i sami možemo obavljati. Kada dođemo na vlast, vratit ćemo prava lokalnih jedinica i decentralizirati Hrvatsku! Knin sada u biti više nema vlastitu bolnicu, nego nekakvu spojenu, centraliziranu, s prisilnom upravom koja na zadnjem natječaju za zapošljavanje - pokraj nekoliko kandidata iz našeg grada - izabire onoga jedinog iz Šibenika. Također, najavljuju da će 20. obljetnicu Oluje slaviti u Zagrebu. A ja vam obećavam da ćemo je slaviti u Kninu! I da ćemo za tu veliku proslavu imati i stalni postav Oluje i podići spomenik onome koji nam je omogućio slobodu - dr. Franji Tuđmanu.