U Prelogu (Međimurska županija) - gradu s najbrže rastućim gospodarstvom u Hrvatskoj - predsjednik Tomislav Karamarko je sudjelovao na sjednici HDZ-ova Odbora za gospodarstvo. 

Bavarska kao uzor

Istaknuo je da će naša vlada preokrenuti negativne trendove u gospodarstvu - imamo snage i znanja u stvarnost pretočiti naš cjeloviti Program gospodarskog oporavka i zapošljavanja kojeg finaliziramo s uglednim bavarskim IFO institutom.

- Gdje god sam u inozemstvu išao posjetiti velike i poznate tvrtke - kao menadžeri dočekivali bi me naši ljudi, Hrvati! To je znak da smo marljivi, radišni i odlično funkcioniramo. No, takvi ljudi u Hrvatskoj trenutno ne mogu biti uspješni - jer ih koči aktualna vlast! To ćemo promijeniti! Na pitanja „što i kako“ - nailazim gotovo svakodnevno. Građani će na vrijeme saznati svaki detalj programa i sve će biti objašnjeno. Sada više nije nepoznanica „što“ već „kako“ - imamo snage i znanja to pretočiti u stvarnost! U izradi našeg gospodarskog programa koristimo tuđa iskustva. Pa tko ne bi želio primijeniti iskustva iz Bavarske - koja ima stopu nezaposlenosti nižu od 5 posto!

Investicije, industrija, energetika…

Predsjednik Odbora za gospodarstvo prof. dr. sc. Marko Kolaković detaljno je izvijestio o svim dosadašnjim aktivnostima. A prvi čovjek međimurskog HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Darko Horvat kazao je da su naglasci u programu privlačenje investicija, osnaživanje industrije, energetike… Program, naime, sadrži 15 poglavlja - od kojih se 10 radilo u suradnji s IFO institutom.

Domaćin sjednice u Prelogu bio je gradonačelnik Ljubomir Kolarek.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/prelog-grad-s-najbrze-rastucim-gospodar...

Oporavak gospodarstva 

Valja istaknuti da je sjednica ovog nacionalnog odbora prvi put održana van Središnjice - članovi odbora su marljivo tri godine razrađivali strategiju i planove za gospodarski oporavak Hrvatske. A nedavno su članovi odbora - i predsjednici ostalih HDZ-ovih odbora - boravili u bavarskom IFO institutu kako bi s njihovim stručnjacima uskladili promjene koje su nužne u hrvatskom gospodarstvu.

U DONJEM KRALJEVCU

Sjednici nacionalnog Odbora za gospodarstvo prethodio je posjet tvrtki „Toni“ u industrijskoj zoni u Donjem Kraljevcu. Tvrtka se bavi otkupom, sušenjem i skladištenjem žitarica te zajednički djeluje s 2.500 proizvođača poljoprivrednih proizvoda. Vlasnik tvrtke Antun Marodi (ujedno i predsjednik HDZ-ovog pododbora za ekonomiku poljoprivrede) istaknuo je da će se hrvatska poljoprivreda oporaviti povećanjem izvoza i smanjenjem uvoza - poreznim rasterećenjem i efikasnim korištenjem EU fondova.