Jučerašnji dan buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović provela je u posjetu Osječko-baranjskoj županiji, potom Vukovaru te se na kraju dana vratila u Osijek. U svojstvu domaćina, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić dočekao je gospođu Grabar Kitarović i predstavnike stožera Hrvatskog nogometnog saveza u Antunovcu, gdje je u crkvi sv. Antuna održana sveta misa. Misno slavlje predvodio je generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivan Čurić. Nakon svečane mise, okupljeni vjernici s oduševljenjem su pozdravili buduću predsjednicu RH Kolindu Grabar Kitarović, rukovali se s njom te fotografirali za uspomenu. Potom su Anušić (ujedno i uspješni načelnik općine Antunovac) i gospođa Grabar Kitarović obišli antunovačku Spomen kapelicu poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće u spomen na sve žrtve Domovinskog rata.  

Memorijalni turnir u Vukovaru

Nakon posjeta Antunovcu uslijedio je sportski događaj - finalna nogometna utakmica između Osijeka i Širokog Brijega na 4. Memorijalnom turniru „Blago Zadro“ u Borovu. Čast izvođenja početnog udarca na turniru - koji se igra u spomen na heroja Domovinskog rata i obrane grada Vukovara Blagu Zadru - pripao je budućoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović. U navijačkom duhu gospođa Grabar Kitarović pratila je utakmicu s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom te iskoristila priliku za razgovor i druženje s građanima.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=679505702148471&id=406...

Klauzura s više od 1.000 okupljenih!

U večernjim satima u dupkom punoj dvorani „Gradski vrt“ u Osijeku održana je klauzura osječko-baranjskog HDZ-a na kojoj se okupilo više od tisuću članova i simpatizera! Uistinu, velebna atmosfera! Mnoštvo je s oduševljenjem dočekalo buduću predsjednicu koja je svojim inspirativnim i emotivnim obraćanjem sve prisutne digla na noge. 

- Hrvatima treba ponosna, snažna i domoljubna Hrvatska, koja neće dopustiti iseljavanje mladih, sposobnih i obrazovanih! Nakon pobjeda na predsjedničkim i parlamentarnima izborima, Hrvatsku će voditi ljudi koji dišu za svoju Domovinu! 

Buduću predsjednicu RH u svojim obraćanjima snažno su podržali prvi čovjek osječkog HDZ-a Damir Kramarić, Ivan Anušić i šef Izbornog stožera HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje dr. Miro Kovač.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.680048245427550.1073741910.406...

I danas među narodom

Danas, također, gospođa Grabar Kitarović boravi u Osječko-baranjskoj županiji. Jutros se susrela s đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom mons. Đurom Hranićem u Nadbiskupskom dvoru u Đakovu. Potom je buduća predsjednica RH posjetila Centar Amadea s Dnevnim boravkom za starije osobe te Udrugu civilnih žrtava Domovinskog rata. Oba susreta u Đakovu bila su popraćena druženjem i razgovorom s građanima. 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/kolinda-grabar-kitarovic-u-posjetu-dakov...