Vlada vodi bezglavu politiku. Dvije godine njihovog mandata dvije su izgubljene godine. HDZ se ozbiljno priprema - na vlast nećemo doći s rukama u džepovima. Imamo realan, ostvariv gospodarski program i konkretne projekte. Razrađujemo ih s prijateljima iz CDU-a, dvojica njihovih stručnjaka ušla su u naš tim. Njemačka je lokomotiva Europe te se iz njenih iskustava može puno toga naučiti - dio je to Karamarkova govora s proslave 24. obljetnice osnutka HDZ-a Rijeke i PGŽ-a 

Predsjednik Karamarko u svom je govoru u prepunom HNK „Ivana pl. Zajca“, na 24. obljetnici osnutka HDZ-a Rijeke i Primorsko-goranske županije, posebni naglasak dao na katastrofalnu gospodarsko-socijalnu situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi „zaslugom“ diletantske SDP-ove Vlade. Donosimo izvatke iz Karamarkova govora:

O NEPOVLAČENJU EU NOVCA 

Milanovićeva Vlada nije ponudila ništa inventivno. Po čemu je Hrvatska danas članica EU? Osim po potpisanom ugovoru. Po čemu? Osjećate li vi to danas u svojim novčanicima? Osjećate li to na kvaliteti svog života? Osjećate li po tome što je u Rijeci otvoreno 10.000 radnih mjesta?! Ne! Dogodilo se obrnuto. Paradoksalan je podatak da smo od srpnja do kraja prošle godine, kao njena članica, EU uplatili 1,6 milijardi kuna iz državnog proračuna, a u istom razdoblju imali smo pravo na povrat od 3,5 milijardi. Trebalo je pripremiti odgovarajuću dokumentaciju, projekte i sve ono što se traži kako bi se participiralo u europskim fondovima. Aktualna vlada po tom pitanju nije ništa napravila - nismo povukli ni kune! Zahvaljujući ovoj vlasti, Hrvatska ima nevjerojatnu ulogu - financiramo razvijene zemlje EU, a ništa ne uzimamo natrag. 

O NOVOM EGZODUSU

Milanovićevi poslušnici stalno „pripremaju“ neke nove „programe“. Neprestano ponavljaju -  „Sad ćemo; sada imamo“. Putuju, pričaju viceve, svađaju se, izmišljaju i smišljaju afere. Ubacuju nas u svoje ideološke, svjetonazorske rasprave samo zato kako ne bismo pričali o gospodarstvu, o 385.000 nezaposlenih ili o tome da je u zadnje dvije i pol godine, otkad su na vlasti, iz Hrvatske iselilo oko 30.000 ljudi, mahom visokoobrazovanih mladića i djevojaka. Pred kakvim se zadaćama HDZ ponovno nalazi?! Kao da se ponavljaju 89-ta i 90-ta. Tada smo imali povijesni zadatak stvoriti i obraniti državu, a danas u našoj državi - toliko željenoj, za koju je 15.000 naših prijatelja položilo život - moramo vratiti dostojanstvo i dignitet svakog pojedinca. Svaki čovjek koji živi u Hrvatskoj ima pravo na radno mjesto, na plaću od koje će pristojno živjeti i biti ponosan građanin!

O JAKOME SREDNJEM SLOJU

Vlada vodi bezglavu politiku. Dvije godine njihovog mandata dvije su izgubljene godine. HDZ se ozbiljno priprema - na vlast nećemo doći s rukama u džepovima očekujući skupe aute i raskošne kabinete. Imamo program i konkretne projekte. Program HDZ-a je realan, ostvariv. Želimo stvoriti Hrvatsku jakoga srednjeg sloja, kao u Njemačkoj, sa snažnim malim i srednjim poduzetništvom koje će biti kičma hrvatskog gospodarstva. Naša je zadaća vratiti dostojanstvo svakom pojedincu - da se u svojoj zemlji školuje, da u svojoj zemlji radi i zasniva obitelj, da ova zemlja i ovaj narod imaju budućnost. 

O NJEMAČKIM PRIJATELJIMA

Gospodarski program radimo s prijateljima iz CDU-a, dvojica njihovih stručnjaka ušla su u naš tim. Imamo izuzetne odnose s demokršćanskim strankama u Njemačkoj. Na izradi programa surađujemo i s poznatim minhenskim institutom. Ponosan sam što su ga ocijenili dobrim i što ćemo ga zajedno dorađivati. Njemačka je lokomotiva Europe u svakom smislu - i političkom i gospodarskom - te se iz njenih iskustava može puno toga naučiti. HDZ garantira kvalitetan program! 

O POBJEDI NA EUROIZBORIMA

Dana 25. svibnja ostvarit ćemo našu treća pobjedu u dvije godine. Već imamo ošamućenog protivnika, koji ne zna što radi, koji ništa ne poduzima u gospodarstvu. Kao da su digli ruke od svega i jedino im preostaju grintanje i ljutnja. Mi im ne možemo pomoći. Mi rastemo. Svaki dan smo sve jači i jači i zbog toga je pred nama budućnost. Zato molim vas, optimizam. Na kraju ovog mraka doista postoji svjetlo, a to su ljubav prema Domovini i naše zajedništvo. 

Govor predsjednika Tomislava Karamarka na 24. obljetnici osnutka HDZ-a Rijeke i Primorsko - goranske županije u cijelosti poslušajte u nastavku:

Rijeka i PGŽ zaslužuju bolje!

Osim predsjednika Karamarka, na proslavi je govorio i prvi čovjek riječkog HDZ-a dr. Lucian Vukelić. Naglasio je da grad, pod SDP-ovom vlasti, samo nazaduje:

- Žalosno je u samom centru vidjeti zatvorene poslovne prostore dok je veliki broj mladih nezaposlen. Rijeka na čelu s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom dokaz je bahatosti i neznanja SDP-a. Ovaj grad zaslužuje bolje, a ne gradonačelnika koji ne uživa povjerenje niti svojih kolega iz partije i ne preuzima odgovornost za propuste koje su napravili.

Emocionalan govor održao je i predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković koji je članstvo pozvao na jedinstvo i borbu za svaki glas. Prozvao je SDP-ovce koji su obećavali velike infrastrukturne projekte u županiji, a nisu napravili ništa:  

- Riječki i primorsko-goranski HDZ rade u teškim uvjetima. Mediji nam nisu skloni, ali zajedno ćemo pobijediti prvo na izborima za Europski parlament, a krajem godine i na onim predsjedničkim. Vrijeme je da nesposobna vlast ode jer Rijeka i PGŽ zaslužuju rast i razvoj!