Predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je u Rovinju na predstavljanju naših kandidata iz Plave skupine, koji su jučer obišli Istru. U svom obraćanju, istaknuo je da je još u prvom programu utemeljitelja naše stranke i prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana bila zacrtana euroatlantska integracija RH:

- HDZ je stranka kontinuiteta, snage i okupljanja! Čvrsto oslonjeni na ostavštinu dr. Tuđmana, mijenjamo Hrvatsku na bolje! Neprijeporna su postignuća naše, HDZ-ove Vlade: prvi smo poslije skoro dva desetljeća ostvarili proračunski suficit - premda smo naslijedili 10.8 milijardi kuna deficita od prijašnjih Vlada. I 2018. završili smo u plusu - usprkos izdvojenih 3.2 milijarde kuna za jamstva za Uljanik!

Sve neuroznije vodstva IDS-a

Naravno, nije se mogao ne osvrnuti na nova podmetanja sve neuroznijeg vodstva IDS-a i njegove pokušaje da podizanjem tenzija spram Zagreba skrene pozornost s vlastite odgovornosti za stanje u pulskom brodogradilištu:

- IDS mora znati da nijedna Vlada nije učinila više za ravnomjerni regionalni razvoj Lijepe Naše! Na sjednici u Puli usvojili smo odluke i potpisali sporazume za projekte u Istri u vrijednost milijardu i pol kuna! Puni profil Istarskog ipsilona od Pazina do tunela Učka, gradnja nove bolnice u Puli, preuređenje Arheološkog muzeja… i da dalje ne nabrajam. Živimo u kompleksnim vremenima lažnih vijesti. Naši politički oponenti govore bilo što, a kad govore, obično govore krivo!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/neurozni-napadi-vodstva-ids-vec-su-postali-neukusni-zaboravljaju-sto-je-sve-nasa

Snažna poruka mladima

Plenković je istaknuo izvrsnost, kompetencije i znanje kandidata s pobjedničke liste HDZ-a za izbore za Europski parlament:

- Nositelj liste je Karlo Ressler, sjajan mladi čovjek, predan svemu što radi, s 29 godina ima dvoje djece, a uskoro će doktorirati. Time smo poslali i snažnu poruku mladima, pred kojima je zadaća nastaviti mijenjati Hrvatsku na bolje. Veliki broj mladih ljudi - asistenata, stažista i posjetitelja -prošao je kroz naše urede u Bruxellesu. To je bazen dobro informiranih i sposobnih kolegica i kolega koji razumiju kako se snaći u labirintu EU institucija i koji će jednog dana, a neki od njih već sada, preuzeti golemu odgovornost! Naši kandidati imaju i znanje i kredibilitet, za razliku od ostalih. Budite svjesni te razlike!

Kvalitetni program za generacije

Na kraju govora, predsjednik HDZ-a ukratko je predstavio Program HDZ-a „Hrvatska za generacije“ u 5 točaka: Uspješna europska Hrvatska, Europa rasta i poduzetništva, Demokršćanski solidarna Europa, Europa nove generacije te Sigurna i globalno snažna Europa.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/hrvatska-za-generacije-program-hdz-za-izbore-za-europski-parlament

Dubravka Šuica: HDZ pokazuje da ima snage, potencijala za regeneraciju. Šaljemo poruku mladim ljudima da se aktiviraju, da izađu na izbore i da sami kreiraju budućnost u kojoj će živjeti. Našom pobjedničkom listom i kampanjom dokazujemo da brinemo o svakom kutku Lijepe naše!  Među prvih 8 na listi, 5 je žena! Želimo jaku Hrvatska u Europi i svijetu, ravnopravnu Hrvatska, Hrvatsku u Europi bez dviju brzina! 

Goran Pauk: Borit ću se za kohezijsku politiku, decentralizaciju i ravnomjerni regionalni razvoj! Zastupat ću i interese hrvatskih branitelja te obitelji stradalih, poginulih, nestalih osoba tijekom velikosrpske agresije. Mi smo Europa, ona nije daleko, ona je ovdje - 26. svibnja odaberimo Hrvatsku kakvu želimo!

Nikolina Brnjac: Cilj nam je uz pomoć EU fondova prometno povezati sve dijelove Republike Hrvatske! Zalagat ću se za javni prijevoz koji je dostupan svim građanima, za digitalizaciju, širokopojasni Internet, razvoj 5g mreže. Kroz investicije ZA generacije ostvarimo Hrvatsku kakvu želimo u Europi kojoj pripadamo!

Domagoj Maroević: U mom fokusu su lučka infrastruktura i očuvanje našeg mora. Lučka uprava, kojoj sam na čelu, u zadnjih je 7 godina investirala više od 300 milijuna kuna u Splitsko-dalmatinskoj županiji! Europska unija je donijela puno za lučku infrastrukturu, a uz pomoć EU fondova možemo učiniti još i više! Za to ću se zalagati u Europskom parlamentu!