Po sporazumu Kerumovu HGS-u pripast će 3. i 7. mjesto nalisti u X. i 7. mjesto u IX. izbornoj jedinici.

"Nakon dva mjeseca razgovora dogovorili smo se opredizbornoj i poslijeizbornoj suradnji HDZ-a i HGS-a pa ćemo u IX. i X. izbornojjedinici izići zajedno na izbore", rekla je predsjednica HDZ-a JadrankaKosor.

"Želimo pobijediti na parlamentarnim izborima, želimookupiti sve koji misle hrvatski i koji misle za Hrvatsku. Želimo pokazati da ite kako ima predizbornog potencijala na desnome centru. Na temelju našihistraživanja u tim dvjema izbornima jedinicama bit ćemo najbolji po brojuosvojenih mandata. Uvjereni smo da ćemo ostvariti sjajan rezultat, usprkos svimnedaćama koje nam se događaju", izjavila je predsjednica Kosor. Također jerekla da je to suradnja na temelju programa te da je zajednički cilj dvijustranaka gospodarski osnažiti Hrvatsku.

Na novinarski upit hoće li HDZ na izbore izići u koaliciji is drugim strankama, predsjednica Kosor rekla je da je to moguće te da se upojedinim izbornim jedinicama također vode razgovori.

"Ovo je jedino pametno i ispravno rješenje, jer imamoistu publiku i iste birače“, rekao je predsjednik HGS-a Željko Kerum. „Već10-ak dana naši protivnici likuju i samo što nisu otvorili šampanjac, a nanjihovu žalost mi ćemo gotovo sigurno pobijediti u IX. i X. izbornoj jedinici.Nadam se da će tako biti i u ostatku Hrvatske kako bi se nastavio kontinuitetrada vlade s Jadrankom Kosor na čelu", poručio je Kerum.