Predsjednica Kosor je novinarima izjavila da na stranačkimlistama ima "nekih malih iznenađenja", pa je tako drugi na listi uprvoj izbornoj jedinici sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman.Predsjednica je dodala da na listama ima novih i mladih ljudi, "alisvakako poštujući sve one koji su dali značajan doprinos posebno u oveposljednje dvije godine, koje su za HDZ bile teške, zahtjevne, osobito dani ukojima živimo".

"Sigurna sam da će to dodatno potaknuti naše članove isimpatizere da daju glas HDZ-u", poručila je predsjednica Kosor,potvrdivši da na izbore izlazi u petoj izbornoj jedinici, gdje je i rođena.

Upitana što HDZ nudi na izborima predsjednica Kosor jeodgovorila da je ta Hrvatska demokratska zajednica predložila program koji senaslanja na program vlade u posljednje dvije godine, kroz koji je Hrvatskazavršila pregovore za ulazak u EU. "Najavljujemo sve poslove koji sunaslonjeni na ono što smo do sada napravili u osnaživanju hrvatskoggospodarstva, puno važnih projekata, novih investicija, ali isto tako i daljena snažnu i čvrstu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala",kazala je Kosor.

"Na tri stupa na kojima je radila vlada u protekle višeod dvije godine sačinili smo program i vjerujem da ćemo u tome bitiuspješni", dodala je predsjednica Kosor.

Kazala je, odgovarajući na pitanja novinara, da HDZ-u nijebilo teško složiti izborne liste, za koje vjeruje da su "jako dobre jer dabismo ostvarili program koji predlažemo, moramo imati ljude koji su ga sposobniprovesti".

"Vidjet ćete, ima puno sjajnih ljudi, liste se zapravomogu i okrenuti, tako da oni koji su 14. na listi budu prvi i obratno",ustvrdila je Kosor.

Stranačke liste predsjednica HDZ-a DIP-u je predala upratnji najviših stranačkih dužnosnika te koalicijskog partnera, predsjednika Hrvatske građanske stranke ŽeljkaKeruma.  Kerum je novinarima izraziouvjerenje da će ta koalicija pobijediti u 9. i 10. izbornoj jedinici, u kojimaje, kazao je, realno očekivati 18 ili 19 mandata.

"Kukuriku koalicija prerano se počela veseliti iprikazivati ankete, istraživanja koja su nerealna i neobjektivna. Nerealno jeda će netko dobiti 95 ili 100 mandata, tako da je sada priča drugačija skoalicijom mene i HDZ-a", poručio je Kerum.