Predsjednica Kosor izvijestila je o petsmjerova programa kojima je HDZ jasno naglasio za što se zalaže – HDZ hoćekonkurentnu, socijalno odgovornu, pravednu, europsku i ravnomjerno razvijenuHrvatsku. "Središte, srce i mozak programa je gospodarstvo i jačanjegospodarstva u Hrvatskoj", rekla je Kosor naglasivši da neće uvoditi noveporeze, pa niti porez na imovinu, te najavila da će i dalje smanjivatineporezne namete, kao i povećati neoporezivi dio dohotka.

Program koji predstavljamo, dodala je, programje koji se temelji na onome što smo do sada dobro napravili u protekle dvijegodine od kada sam na čelu Vlade, vezano uz fiskalnu odgovornost i jačanjeodgovornosti na svima razinama, štednje novca poreznih obveznika i financijskoji svakoj drugoj disciplini. "Smatram da je program realan i iskren premagrađanima", kazala je predsjednica HDZ-a.

Poseban naglasak Kosor je stavila na mlade zašto je pozdravljena pljeskom okupljenih. "Ovo je program za vas i zabudućnost Hrvatske", kazala je obraćajući im se.

Sažimajući program navela je da HDZ želi višerada navodeći da će nova radna mjesta proizaći iz povećanja ulaganja, olakšica poslodavcima i gospodarskograsta. Hoćemo više ulaganja, kazala je predsjednica Kosor navodeći da  članstvo u EU višestruko povećavadomaće i strane investicije te da se očekuje rast stranih direktnih ulaganja  za najmanje 50% godišnje.

Hoćemo promjenu Ustava, kazala je navodeći daće HDZ predložiti promjenu Ustava s ciljem ograničavanjavisine fiskalnog deficita i javnog duga. Pljeskom je pozdravljena kada je navela da HDZ želi za hrvatske građankei građane više domaće hrane na hrvatskom tržištu.  Potporama u poljoprivredi raste konkurentnost i osigurava seveća proizvodnja uz niže cijene hrane, navela je predsjednica Kosor.

Hoćemo više olakšica u poslovanju obrtnicima,malim i srednjim poduzetnicima, istaknula je predsjednica HDZ-a najavljujući daće HDZ  uvesti  plaćanje PDV-a po naplati zapoduzetnike s ukupnim prometom do 2,5 milijuna kuna, smanjiti neporeznaulaganja i uvesti ulagačke olakšice u porez na dobit. Navela je također da HDZželi više radnih mjesta i stanova za mlade, potkrjepljujući to najavom daće  mlade  prilikom prvog zaposlenja osloboditi plaćanja doprinosa zazdravstveno osiguranje i polovice doprinosa za mirovinsko tijekom prvih 18mjeseci zaposlenja.

Hoćemo više financijske stabilnosti idiscipline i držat ćemo stabilnost javnih financija, prepolovit ćemo deficit inastaviti sa štednjom novca poreznih obveznika, najavila je predsjednica Kosor.Govoreći o potrebi više prihoda od državne imovine kazala je kako će se  stvaranjem Nacionalnog nekretninskog fondaaktivirati  dio državne imovine teosigurati rast proračunskih prihoda kroz modele koncesija i prava građenja -bez prodaje imovine. Hoćemo višu razinu zdravstvenih usluga, kazala jenajavljujući da će HDZ prepoloviti liste čekanja, učiniti ih dostupnim naInternetu i građanima Hrvatske u roku 'zlatnog sata' osigurati hitnu medicinskupomoć.

Hoćemo punopravno članstvo u EU, kazalaje  predsjednica Kosor podsjetivšisve okupljene kako će Hrvatska  1.srpnja 2013. postati dio europske obitelji – punopravna članica Europske unije.Dakako, hoćemo viši životni standard, poručila je predsjednica HDZ-a navodećida ćemo s više rada, više zaposlenih mladih ljudi, uživajući sva prava izčlanstva EU, potpomognuti ulaganjima i snažnom domaćom proizvodnjom koja hraniHrvatsku, s rastućom razinom zdravstvenih usluga, uz olakšice u poslovanju,više ulaganja, prihoda od državne imovine i osiguravanjem financijskestabilnosti i discipline, postignut ćemo viši životni standard koji će osjetitisvi hrvatski građani.

Zaključno je navela da HDZ neće uvoditi noveporeze, neće smanjivati mirovine, neće birokratske prepreke i sporost. Nećemokorupciju, nećemo nelikvidnost, nećemo prodaju strateške državne imovine,nećemo jugosferu i nećemo smanjivati prava branitelja, poručila je predsjednicaHrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor.

Na kraju su predsjednica HDZ-a i članovivodstva HDZ-a  odgovarali napitanja građana.  Predstavljanjuizbornog programa, uz brojne goste i građane nazočili su članovi PredsjedništvaHDZ-a, ministri u Vladi i saborski zastupnici.