Predsjednica Kosor je članove Hrvatskedemokratske zajednice pozvala na zajedništvo i jedinstvo, ističući da nitko nemože skršiti ni uništiti stranku koja je, tada na čelu s Franjom Tuđmanom,stvarala i obranila Hrvatsku, a potom je uvela u NATO te pred vrata EU. „Zbogtoga moramo udružiti snage, svaki od nas dati sve od sebe da pobijedimo naizborima, ne zbog nas, ne zbog mene, nego zbog Hrvatske“, poručila je,popraćena gromoglasnim skandiranjem „Jadranka, Jadranka“.

Članstvu je zahvalila što, kako je rekla,ponovno pokazuje pobjednički duh HDZ-a, što unatoč brojnim i učestalim napadimana stranku i njezino vodstvo i dalje imaju povjerenje u vrh HDZ-a. „Hvala vamšto ste od prvog dana utemeljenja HDZ-a do danas, a posebno u zadnje dvijeteške godine čuvali zajedništvo i pobjednički duh. Pokažimo snagu, zajedništvo,jedinstvo, put kojim ćemo ići, a to je put do pobjede HDZ-a na parlamentarnimizborima“, poručila je predsjednica Kosor.

Snaga HDZ-a, ustvrdila je, izvire iz odanostiprema domovini i svemu što je hrvatsko, te shvaćanju HDZ-a kao najjačenacionalne stranke „koja okuplja sve koji hrvatski misle i dišu“. „I sada jetrenutak da okupimo sve one koji hrvatski misle i misle za Hrvatsku. HDZ jeoduvijek bio više od naših pojedinačnih sudbina, a to ne mogu shvatiti oni kojimrze i preziru HDZ“, istaknula je. I ovih dana, dodala je predsjednica Kosor,neki se silno trude blatiti HDZ na isti način kao što su 90-tih činili Tuđmanu,jer, kazala je, ne razumiju da HDZ nije samo njegovo vodstvo, „samo ja ni bilokoji pojedinac“, nego da je HDZ „pokretačka snaga hrvatskog naroda“.

„Rado bi neki uništili HDZ. Zašto? Zato štoneki mrze HDZ od trenutka kada im je HDZ na čelu s Franjom Tuđmanom srušiokomunizam i Jugoslaviju, uništili bi HDZ jer ne mogu podnijeti što nismo dalida se zaborave naši heroji“, istaknula je predsjednica HDZ-a. Pozdravila je svehrvatske branitelje, sve generale, a poseban pozdrav uputila je stopostotnomratnom invalidu prve skupine Đuri Glogoškom, čija sudbina, rekla je, najboljepokazuje kako se SDP-ova vlast odnosila prema braniteljima. „Đuri Glogoškom injegovim prijateljima zakonom su smanjili prava za 60 posto, a Đuro bez pomoćiobitelji ne može popiti ni čašu vode. To zapamtite i neka vas to vodi 4.prosinca na izborima“, poručila je HDZ-ovcima.

Mnogi bi, ističe, uništili HDZ i jer im smeta„što se više ne ide u Beograd po instrukcije, što se Beograd ne pita zadozvolu, što u Beograd ne idu novci koje ovdje mi zaradimo“, te što ne moguprihvatiti činjenicu da je HDZ uveo Hrvatsku u NATO i uvodi je u EU i štoHrvatska više nikada neće biti usamljena i bez moćnih saveznika. HDZ, dodala jeKosor, žele uništiti i jer se usudio reći da nitko nije iznad zakona te da semoraju procesuirati svi zločini, pa i oni komunistički. Mnoge, naglasila je,smeta i jer je HDZ širom otvorio vrata borbi protiv korupcije. „Do posljednjegdana svoje političke karijere, a vjerujem da će dugo trajati, trudit ćemo se daborba protiv korupcije dođe do svih stranaka, a naša stranka je u borbi protivkorupcije platila najveću cijenu. No, nećemo prestati dok ta borba ne dođe predvrata SDP-a, HNS-a, IDS-a i dok ne vidimo što su oni proteklih godina radili išto je istina iz priča koje kruže gradom i Hrvatskom“, poručila je predsjednicaKosor.

Od HDZ-a, dodala je, neki traže da prizna korupcijui ode s političke scene. „Priznajmo da smo htjeli samostalnu, demokratsku,neovisnu Hrvatsku, priznajmo, stali smo uz Tuđmana u obrani Hrvatske u najtežimvremenima borbe za samostalnost, priznajmo, izborili smo međunarodno priznanjei ulazak u NATO i EU što nam očito neki neće oprostiti, priznajmo da smo vodilizemlju kroz tešku krizu i da nitko nije ostao bez plaće, mirovine i socijalnihdavanja, priznajmo da smo složna obitelj koja će pobijediti 4. prosinca“,poručila je predsjednica HDZ-a.

Naglasila je da HDZ kao i 90-tih mora bitistranka koja okuplja sve one koji hrvatski misle i misle za Hrvatsku, strankakoja će štititi legitimne interese iseljene Hrvatske, a posebno Hrvata u BiH.Oni, istaknula je, kao konstitutivni narod susjedne države, moraju imati pravobirati svoje predstavnike. Kosor je istaknula kako će HDZ biti jamstvo da ćečlanstvo u EU biti instrument jačanja Hrvatske i njezinih nacionalnih interesa,bez obzira, kako je rekla, što su mnogi na ljevici Europu shvaćali kao „alibida iskažu svoju mržnju prema Tuđmanu, HDZ-u i bilo kakvom isticanju nacionalnogponosa“.

Naglasila je da je od poljskog premijeraDonalda Tuska jutros dobila pristupni ugovor o ulasku Hrvatske u EU, ističućikako nema razloga za 'gužvu' oko toga tko će ga potpisati jer je to manjevažno. „Bitno je da smo došli do tog trenutka“, ustvrdila je.

Kosor je istaknula da njezina stranka podržavaširenje europske zone mira i prosperiteta u jugoistočnoj Europi, te da u tomduhu ima ispruženu desnicu za rukovanje. „No kada se napadaju temeljnevrijednosti Domovinskog rata svakome mora biti jasno da ćemo tu desnicuzatvoriti u šaku i obraniti naše vrijednosti“, poručila je čelnica HDZ-a.

PredsjednicaHDZ-a Jadranka Kosor svoje je obraćanje članstvu zaključila pozivom da seokupe, da pokažu „da nas ima, da smo snažni i jedinstveni i da okupljamo svekoji misle hrvatski, misle za Hrvatsku i ljube Hrvatsku.“ „ Ovako jedinstvenikrenimo na izbore, neka Bog čuva HDZ, neka Bog čuva Hrvatsku. Sve za Hrvatsku -Hrvatsku ni za što“, poručila je zaključno predsjednica Kosor.