Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića daHDZ vodi „prljavu“ kampanju, a da će njegova stranka vodi fer kampanju,predsjednica Kosor je odgovorila riječima: „A, pravi se javio“. "Dvijegodine koliko vodim Vladu i HDZ nije prestala prljava kampanjaSocijaldemokratske partije. Dodala je kako su oni zadnji koji mogu govoriti oprljavoj kampanji. „Nisu prestale uvrede, poniženja, a pogledajte kadrove uelektroničkim medijima u kojima prvi ešalon SDP-a - Jovanović, Linić, Opačić,Stazić, te njihov glavni tajnik uključujući i šefa SDP-a, blate i ponižavajuHDZ“, rekla je predsjednica Kosor novinarima za današnjeg posjeta kninskompodručju.

Pozvala je da se pogledaju izjave SDP-ovih dužnosnika posljednjih dana,a posebice na dan nedavnog HDZ-ovoog izvještajnog sabora kada se, kako jerekla, „najbliži Milanovićev suradnik Jovanović obrušio na 10.000 izaslanikakoje je uputio, kako je kazao, prema Remetincu“. Predsjednica Kosor je takođerzamjerila SDP-ovcima da su opstruirali „svaki milimetar“ pregovora s Europskomunijom. Kritizirajući postupke SDP-a Kosor je podsjetila kako perjanica testranke „Ranko Ostojić prijeti svima nama da će nas pozatvarati“, te da „nitkone bi smio govoriti ni jednoj nepravilnosti, a ne daj Bože o nekom kaznenomdjelu SDP-a, jer je ta stranka nedodirljiva“.  „Pogledajte sudbinu (predsjednika HHO-a) Ivana ZvonimiraČička koji se usudio, po njihovom mišljenju, reći i ukazati na nepravilnosti utoj stranci (SDP), pa je odmah doživio neviđene napade i uvrede“, kazala jeKosor. „Njihova metoda vladanja u proteklim desetljećima je i sada isplivala napovršinu, dakle – povrijedi, ponizi, zaprijeti zatvorom, zaprijeti progonom,ali živimo u demokratskoj Hrvatskoj“, istaknula je predsjednica Kosor. 

Upitana kako komentira izjavu mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj danajavljena izmjena zakona o Ini neće proći u Buxellesu, ponovila je kako jeVlada odlučila da će predložiti izmjene zakona o Ini prema kojem nitko, osimRH, neće moći imati više od 49 posto dionica Ine. „To je važna odluka o zaštitistrateških nacionalnih interesa jer sam sigurna da će svi podržati zaštitunacionalnih interesa“, rekla je predsjednica Kosor podsjetivši da je Državnoodvjetništvo podignulo optužnicu „vezanu za primanje mita“ u vezi slučajaIna/Mol, aludirajući na optužnicu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

„Mi poštujemo načelo i ustavne odredbe da je svatko nevin dok mu sepravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno, ali ako postoji sumnja da jeneki posao učinjen na temelju korupcije, odnosno primanja i davanja mita, ondadržava mora zaštiti nacionalne interese. Vjerujem da itekako Republika Mađarskai njezin premijer Orban razumiju što znači zaštita nacionalnih interesa, asigurna sam da će to razumjeti i sve ostale članice EU“, istaknula jepredsjednica Kosor.  Komentirajućitvrdnje da novi prijedlog zakona ograničava vlasničke udjele, premijerka Kosorje rekla da Hrvatska poštuje stečevine Europske unije, ali u ovom se slučaju,po njezinim tvrdnjama, radi o nečem posve specifičnom.

„Državno odvjetništvo je podiglo kaznenu prijavu, odnosno optužilo zaposao vezan za Inu i Mol, te se, po mišljenju Državnog odvjetništva, radilo oprimanju i davanju mita. I zato je taj slučaj specifičan“, kazala je premijerkadodavši kako se ne sjeća da je bilo takvih slučajeva u EU. Pri tomu jenaglasila kako u zaštiti nacionalnih interesa moraju jednako reagirati iDržavno odvjetništvo i Vlada.