Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega je u ime HDZ-aizabran Damir Sesvečan kao osoba koji bi trebao HDZ zastupati u aferi 'crnifondovi', premijerka Jadranka Kosor je jednostavno odgovorila: "Zato štosmo ga izabrali".

Premijerka Jadranka Kosor je također naglasila da istrage,kada su u pitanju 'crni fondovi' i članovi oporbe, moraju ići prema svima bezobzira kojoj stranci pripadaju, te je posebno apostofirala - kada su u pitanjučlanovi oporbe - na one afere koje su mediji jedan dan spomenuli, a onda su senaglo utišale. "Istrage moraju ići prema svima bez obzira je li riječ oaferi riječke tržnice ili o nečemu drugome", kazale je premijerka.

Na pitanje novinara vezano uz najave nekih o dolasku MMF-a uHrvatsku premijerka Kosor je istaknula kako je Vlada na čelu s HDZ-om, pokazalada može bez MMF-a. Pri tom je podsjetila kako je oporba glasovala protiv Zakonao fiskalnoj odgovornosti. "Jasno je da bi Kukuriku koalicija odmah zvalaMMF, što su potvrdili u svom intervjuu Radimir Čačić i jedan od glavnihkreatora gospodarskog programa Slavko Linić, a što Zoran Milanovićskriva", naglasila je Kosor te dodala da oni koji ne znaju kako voditifinancije, moraju zvati MMF. "Dolazak MMF-a značio bi negiranjebraniteljskih prava, rodiljnih naknada, mirovina i drugoga", rekla jepremijerka Kosor.