Već se tjednima upozorava na opasnost mogućeg zatvaranja granica i kako bi to pogubno bilo za hrvatske interese, ali ponajviše za sigurnost svih građana Hrvatske. Jedino Milanović ne razumije što se događa! - kazao je, među ostalim, član nacionalnog Predsjedništva Gordan Jandroković u izjavi za mnogobrojne medije u Sesvetama u povodu najava da bi Mađarska uskoro mogla zatvoriti granicu s Hrvatskom.

Jandroković je dodao da ne stoji Milanovićeva teza da se ne mogu braniti sve granice.

- Hrvatska mora poduzeti sve moguće mjere kako bi se spriječio ilegalan ulazak migranata u zemlju - treba onemogućiti ostvarenje takvog negativnog scenarija. Kakva je to država koja ne može braniti svoje vanjske granice? Mora se spriječiti ilegalan ulaz migranata i to ne samo na jugu - jer vidimo da će se sada „braniti“ Dalmacija - već i na istoku, u Slavoniji. Svi dijelovi Hrvatske moraju imati jednak tretman!

Još jedanput je podsjetio na Hrvatska ne štiti samo svoje granice, već i granice Europske unije.

- Sve se granice Hrvatske moraju „braniti“ na isti način. Očito je, nakon poruka koje su stigle iz Njemačke, da situacija izmiče kontroli. Hrvatska je dužna zaštititi svoje granice, ali i granice Europske unije.