Sramota je što se premijer obraća Beogradu kako bi riješio svoj problem s braniteljima i „hrvatskim nacionalistima“! Neka se napokon počnu baviti poslom za koji su dobili mandat - gospodarstvom i nezaposlenima! Naglasio je to predsjednik HDZ-a na proslavi 24. rođendana zagrebačkog ogranka u prepunom Hotelu Panorama. Orkestrirana, napadna hajka protiv HDZ-a - koju provodi SDP uz pomoć režimskih medija - postigla je kontraučinak: zorno je razotkrila paniku vladajućih pred snagom obnovljenog HDZ-a. Pobjeđujemo!   

Hotel Panorama u ponedjeljak 23. prosinca bio je pretijesan. Te se večeri u dvoranu, u kojoj je 403 sjedećih mjesta, natisnulo oko 800 osoba. Preciznije, njih 782! A još ih je oko 200 ostalo izvan nje! Svi su došli, svi su htjeli doći, na proslavu 24. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Zagreba. 

Provokatori na lažnoj desnici

Što su veće potvore lijevih i lažnih desnih medija, onih provokatorskih, to su članovi i simpatizeri homogeniji, odlučniji, uvjereniji u ono što slijedi - u nove izborne pobjede. Agresivna difamacijska kampanja, orkestrirana, napadna hajka protiv HDZ-a - koju provode dvije partijske frakcije, Milanovićeva i Josipovićeva (Bandićeva), u koordinaciji s režimskim medijima - postigla je kontraučinak: zorno je razotkrila paniku vladajućih pred snagom obnovljenog HDZ-a.  

Proslavu je uveličao i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, i sam utemeljitelj zagrebačkog ogranka naše stranke davne 1989. godine. Uoči skupa, po običaju, odgovarao je na pitanja okupljenih novinara. Objavljujemo ih redom kojim su postavljana:

Kako komentirate premijerov poziv srbijanskoj vladi iz Bruxellesa da se više angažira po pitanju ćirilice u Hrvatskoj; da mu pomogne protiv, kako reče, „nacionalističke oporbe“? 

Pa to je nevjerojatno! Sramota! Nevjerojatno je da naša vlada traži pomoć iz Beograda, od onih koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku, kako bi riješila problem s hrvatskim braniteljima i „hrvatskim nacionalistima“, koji su valjda svi okupljeni u opozicji. To je blamaža, nedržavnički potez, da ne upotrijebim koju grublju riječ. 

Kako ocjenjujete dvije godine Milanovićeve vlade?

Jako loše. Nikako. Ni po najblažim kriterijima ne mogu dobiti prolaznu ocjenu. Imamo više od 360.000 nezaposlenih, a u veljači će broj narasti, procjenjuju stručnjaci, na oko 385.000. BDP pada već osmi kvartal za redom; uvoz raste, izvoz pada; Hrvati, najviše mladi i visokoobrazovani, iseljavaju kao u neka stara, ružna vremena... A Hrvatska ima potencijale da bude razvijena, uređena europska država. Uz ovakvu vladu vraćamo se na Balkan, u nekakve regionalne saveze - za kojima oni očito pate. Čuli smo iz prethodnog pitanja koja je njima referentna točka. Njima treba Beograd protiv hrvatskih branitelja i Vukovaraca. Ponavljam: sramota!

U vladi, međutim, tvrde da su radili čak 18 sati dnevno, da su iscrpljeni? I da se čak to vidi na njihovom fizičkom izgledu??

Koliko su štete napravili, bilo bi bolje da nisu „radili“ toliko puno. Da su manje „radili“, Hrvatska bi bila manje u krizi, a oni bi možda ostali malo ljepši.

I dalje inzistirate na prijevremenim izborima?

Najprije smo predlagali da rekonstruiraju vladu, da u nju uvedu stručne osobe koje bi znale raditi posao i pokrenule stvari s mrtve točke. Milanović, međutim, tvrdi da je u ove dvije postigao fantastične uspjehe - da je njegova vlada zapravo idealna. Ako mu tako izgleda prva ekipa, kako mu inda izgledaju druga i treća!? Ako već ne kane rekonstruirati vladu, mi odgovaramo: dobro, idemo na prijevremene izbore. 

Očekujete li da će do njih doći i jeste li spremni preuzeti vlast?

Jesmo! Svakako jesmo! Ovo je daleko najgora vlada od postanka hrvatske države. 

http://www.vecernji.hr/hrvatska/milanovic-u-sukobu-s-braniteljima-trazi-...

Komunisti izigrali pomirbu

I u svome vatrenom, motivacijskom govoru na proslavi obljetnice, Karamarko je argumentirano kritizirao vladajuće. Ponosan što je i sam jedan od osnivača Stranke, istaknuo je da je HDZ, predvođen dr. Franjom Tuđmanom, ujedinio Hrvate i stvorio modernu i neovisnu Hrvatsku: 

- Na žalost, ideju pomirbe hrvatskog naroda neki nisu prihvatili, a ti isti danas vladaju državom. I umjesto da se brinu o otvaranju radnih mjesta i gospodarskom oporavku - za što su jedino dobili mandat - oni nastoje svjetonazorski redizajnirati Hrvatsku i provode politički teror. Najbolji je primjer njihovo neustavno, protuzakonito i nasilno postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru. Osim toga, SDP se ni do danas nije odrekao komunizma, pa tako ni zločina koje je partija počinila! 

A SDP-ovi kriminalci?

Predsjednik Karamarko naglasio je i da u obnovljenom HDZ-u nema mjesta karijerizmu i onima koji kroz stranku gledaju isključivo vlastite interese:

- HDZ se jedini imao snage obračunati s onima u svojim redovima koji su prekršili zakon. Sljedeći su na redu kriminalci iz redova SDP-a i Kukurikua! Pobjeđujemo na svim predstojećim izborima!

Cijeli govor možete pogledati na donjem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=qRqXoLQT-iI#t=183

Ponosni utemeljitelji

Skupu se obratio i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ (i član stranačkog predsjedništva) Milan Kovač, koji se prisjetio opasnih dana osnivanja HDZ-a te svih prepreka koje nisu spriječile hrvatske domoljube, predvođene dr. Tuđmanom, da na današnji dan - 23. prosinca 1989. - u dvorani Ekonomskog fakulteta osnuju zagrebački ogranak. 

Kovač je istaknuo i jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske iz tih dana ponosa i slave te pozvao na njeno ponovno ujedinjenje u ovo, za hrvatski narod, gotovo jednako pogibeljno doba kao i prije 24 godine.

Prijetvorni demagog Bandić

Domaćin, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić, u govoru se najviše doticao aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, za kojeg su nakon „znamenitoga“ Titova bedža na Bundeku i oni najzevedeniji morali priznati da je u biti tek (loše prikriveni) eksponent jedne od partijskih frakcija, u njegovom slučaju one Josipovićeve:

- Zagreb je, na žalost, daleko od onog blještavila kakvim ga prikazuje Bandić. Zagreb su i Brezovica, i Pešćenica, Kozari Bok, Trešnjevka, Sesvete, Dubrava… sva ona naselja koja se ne spominju u gradskom proračunu za 2014. godinu. Bandić je jeftini demagog i populist, koji prije podne nosi svijeću u crkvenoj procesiji, a poslije podne veliča jednog od najvećih zločinaca na svijetu - Josipa Broza Tita! 

3.000 novih članova

Mikulić je s vidnim ponosom naglasio da je zagrebačkom HDZ-u u proteklih godinu dana pristupilo više od 3.000 novih članova:

- To je dokaz da ljudi prepoznaju HDZ kao vjerodostojnu alternativu. Jer Bandić i Milanović dva su kraka iste komunističke hobotnice, istog modela vladavine, koji u nemogućnosti ostvarivanja boljeg života za hrvatske građane i Zagrepčane pokušavaju prodavati jeftine spinove ili nametati ideološke teme kako bi zakamuflirali gospodarski ponor u koji su nas bacili. HDZ, predvođen predsjednikom Karamarkom, ispravit će sve promašaje ove vlade i vratiti dostojanstvo građanima Hrvatske. I Zagreba!

Odbrojavanje je počelo.