Ne samo Rajko Ostojić, nego bi i Milanović trebao dati ostavku nakon što je Ustavni sud ukinuo radnu obvezu liječnicima! Ako već nisu otišli zato što su uništili gospodarstvo, onda bi morali makar zbog ove nove blamaže. Mislim da će izbori biti prijevremeni. Predložit ćemo da se održe istog dana kad i izbori za Europski parlament - najavio je predsjednik HDZ-a jučer u Virovitici.

Uoči jučerašnje sjednice Predsjedništva te potom i Središnjeg odbora HDZ-a u Virovitici, predsjednik Karamarko odgovarao je na pitanja okupljenih novinara. 

Treba li ministar zdravlja Rajko Ostojić podnijeti ostavku nakon što je Ustavni sud ukinuo Vladinu odluku o radnoj obvezi liječnicima te time de facto dopustio nastavak štrajka?

- Ne samo g. Ostojić, nego bi i premijer Milanović trebao dati ostavku nakon takvog gafa, nakon flagrantnog primjera nepoznavanja i silovanja zakona. Oni su već četvrti-peti put u sukobu s Ustavnim sudom. Trebali bi se zapitati je li došlo vrijeme da odu. Ako ne zato što su uništili gospodarstvo, onda makar zbog ovog. Vlada je u stalnom sukobu sa zakonom.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ustavni-sud-ukinuo-radnu-obvezu-lije...

Hoće li parlamentarni izbori biti prijevremeni ili redoviti?

- Ponovit ću ono što sam već puno puta rekao. Ako je nama svima do kolektivnog mazohizma, onda ih trpimo još dvije godine. Ali, svakako, mislim da će izbori doći puno prije. Predložit ćemo da se oni održe istog dana kad i izbori za Europski parlament - 25. svibnja. Oni su se zadužili za novih 200 milijuna eura. Vlada će iza sebe ostaviti zgarište, spaljenu zemlju.

Kako komentirate odvajanje HNS-ovih ministara koji samostalno održavaju konferencije za novinare te predstavljaju svoj rad u Vladi?

- Taj njihov zbor mogao bi trajati 60 do 70 sekundi jer je njihov rad ravan nuli. Što se najbolje vidi po njihovim rezultatima u zadnje dvije godine.

Zašto niste bili na primanju kod predsjednika Josipovića?

- Takvi su dani. Mnogobrojni sastanci, domjenci i slično. Nikog ne ignoriram, ali zbog mnogih obveza jednostavno nisam stigao.

Lex Perković: jesu li iz Vlade opet smislili neki štos?

- Europski uhidbeni nalog 1. siječnja mora biti aktiviran. Vidjeli ste da nije došlo do promjene Ustava s kojom su htjeli zaštititi dotičnog gospodina. Možda oni nešto i pokušaju, ali neće uspjeti. Drugi put pokušati prevariti Europsku uniju - bilo bi katastrofalno!

Kako komentirate odustajanje HDSSB-a od ustavnih promjena?

- Drago mi je da su odustali jer bi ovakve ustavne promjene bile pogubne za Hrvatsku. Javnost još nije svjesna cijele pozadine, no uskoro ćemo objasniti što se uistinu spremalo s tim promjenama. 

Tijekom razgovora s novinarima, predsjednik HDZ-a osvrnuo se i na jeftinu manipulaciju Slobodne Dalmacije kako je tobože spreman na „povijesni sporazum“ - veliku koaliciju sa SDP-om!? O tome „povijesnom“ neprofesionalizmu,  kojim je uredništvo splitskoga dnevnog lista podcijenilo inteligenciju svojih čitatelja, više na sljedećem linku:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ako-milanovic-ne-rekonstruira-vladu-...

PRIZNANJE VIROVITIČKO-PODRAVSKOM HDZ-u

Veliko nam je to priznanje - uglas su komentirali virovitičko-podravski dužnosnici i članovi HDZ-a to što je na području njihove županije, u „maloj“ Virovitici, održana sjednica Predsjedništva cijele Stranke. U čijem su radu, kao posebni gosti, sudjelovali i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Josip Đakić te župan Tomislav Tolušić. Sjajne izborne rezultate virovitičko-podravskog HDZ-a apostrofirao je i predsjednik Karamarko:

- HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima premoćno pobijedio ne samo u Virovitičko-podravskoj županiji, nego i u svim njenim gradovima i općinama. Svima! Po čemu je ova županija jedinstvena u Hrvatskoj. Znanje, kvaliteta, gospodarski uspjesi… birači su to prepoznali. Kao što će prepoznati i na dolazećim europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Bili ovi potonji prijevremeni ili redoviti - pobjeđujemo!

Osim navedenog, u Virovitici je održana i 4. sjednica Središnjeg odbora HDZ-a. Raspravljano je o internim stranačkim dokumentima. Među inim - možemo otkriti - usvojen je Pravilnik Akademske zajednice HDZ-a „Dr. Ante Starčević“.