(VIDEO) Želimo, naravno, da naraštaji koji dolaze, koji nisu bili izloženi velikosrpskoj agresiji, žive u miru i međunacionalnom razumijevanju. Ali, mi imamo svoje dostojanstvo: samo na istini o Domovinskom ratu i o našim žrtvama možemo graditi normalnu budućnost - izjavio je jučer predsjednik Karamarko u Borovu Selu. 

Ponos i dostojanstvo, zahvalnost i pijetet

Pod tom se egidom, na 16. obljetnicu smrti Gojka Šuška, i održava Obnoviteljski sabor HDZ-ove Zajednice branitelja koja je nazvana upravo po pokojnome ministru obrane, najbližem suradniku predsjednika dr. Franje Tuđmana. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/s-obnoviteljskog-sabora-zajednice-branitelja-vlada-je-mrtva-trazimo-prijevremene

Ponos i dostojanstvo, povijesna istina, zahvalnost svim braniteljima i najdublje poštovanje poginulima, neosporive Šuškove zasluge - bile su to misli vodilje svih uvodnih govornika: brigadira Željka Dilbera (Odbor za branitelje HDZ-a), generala Stanka Sopte (HVO), komodora Ivice Tolića (udruge iz Domovinskog rata) te, uime hrvatskih generala, Krešimira Ćosića. 

Temelji suvremene hrvatske države

Nikada nećemo dopustiti da se relativizira karakter Domovinskog rata, a da njegove vrednote - na kojima se temelji suvremena hrvatska država - ikada padnu u zaborav!

Na saboru je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, i sam branitelj i dragovoljac Domovinskog rata, održao zapaženi govor. Prekidan pljeskom na svaki spomen dr. Tuđmana i ministra Šuška, naglasio je da su svi koji su htjeli da se branitelji razjedine, a da nestane HDZ, sada jako, jako razočarani. Nakon stvaranja hrvatske države i oslobađanja Domovine, HDZ je pred drugom povijesnom zadaćom - vratiti dostojanstvo svim građanima, da svatko može živjeti od svog rada.

Cijeli govor predsjednika Karamarka možete pogledati u nastavku: