Predsjednica Vlade i Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor pozvala je hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića da se sastanu jer ima mnogo pitanja i problema koje prema Ustavu moraju zajedno rješavati budući da "do izbora ne bi bilo dobro da sve stoji i da se ostvari ona predsjednika SDP-a Zorana Milanovića da ništa do izbora ne treba raditi".
 
Predsjednica  Jadranka Kosor u intervjuu za Media servis kazala je kako se hrvatski predsjednik Ivo Josipović sam uvukao u kampanju i svrstao na stranu SDP-a te da na razne načine šalje signale za koga treba glasovati. "To nije dobro i mi u vladi i u HDZ-u smatramo da to nije dobro", izjavila je Kosor ocjenjujući kako se predsjednik Josipović ne treba ljutiti ako netko iz vlade ili HDZ-a izriče svoje mišljenje.
 
Negirajući Josipovićevu izjavu kako je Hrvatska zemlja jada, tuge i nevolje, predsjednica Kosor je rekla kako je to začuđujuće. "To nije dobro. Hrvatska nije zemlja jada, tuge i nevolje. Hrvatska je zemlja koja je završila pregovore s Europskom unijom i sutra će postati njezina članica, Hrvatsku iznimno cijene u Europskoj uniji i svijetu", istaknula je. Dodala je kako je Hrvatska poštovana zemlja, zemlja "poštenih i čestitih ljudi s puno potencijala". "Nije dobro kad predsjednik na taj način govori o svojoj zemlji", dodala je.
 
Predsjednica Kosor smatra kako je rast BDP-a od 0,8 posto prvi jasni znak da izlazimo iz krize, jasni znak da se oporavljamo i jasni znak da su vladine mjere konačno 'pustile korijenje'. "To nisu spektakularni rezultati, ali su oni plod našeg rada prošle dvije godine. Bez tog rada zadnje dvije godine, takvih rezultata ne bi bilo", istaknula je. Na upit namjerava li prekinuti "verbalne i medijske duele" s predsjednikom Josipovićem odgovorila je da se s njime "ne prepucava", ali kao predsjednica vlade ima pravo izreći mišljenje o onome što nije dobro.
 
"Došli smo u situaciju da je 'normalno' da predsjednik Josipović prekorava vladu, da neopravdano traži smjenu ministra vanjskih poslova i europskih integracija, jer ministar nije ni u čemu pogriješio. Zapravo neprekidno, polako ali sigurno kritizira uglavnom što mi činimo", rekla je i dodala kako Ustav određuje što je čiji posao te da je gospodarska politika apsolutno u rukama vlade.
 
Na pitanje o kritikama da samo putuje zemljom i slika se, predsjednica hrvatske vlade rekla je kako ima pravo ići onamo kamo je pozovu, pogotovo ako je vlada sudjelovala u nekom projektu.
"Mediji koji tome prigovaraju naprosto to mogu ignorirati ako smatraju da je to nešto loše i štetno za Hrvatsku", dodala je. Istaknula je kako postoji neravnopravni odnos u medijima prema nekim drugim najvišim državnim dužnosnicima koji su jednako tako neprekidno negdje, ali bez odgovornosti koje ona ima kao predsjednica vlade. "Njima se ne zbrajaju kilometri, njima se ne crtaju karte gdje su bili, što su radili i s kim su se družili. I ponovno se ne zbraja koliko to košta", rekla je Kosor, dodajući kako je važno što više njegovati kulturu rada, a ne kritiziranja.
 
Upitana o dolasku poljskog premijera Donalda Tuska premijerka Kosor rekla je da će on doći sredinom mjeseca i donijeti kompletan nacrt ugovora. "Ne znam točno kada će se odrediti datum potpisivanja ugovora, najvažnije je da smo pregovore završili", rekla je Kosor.
 
Na upit je li pozdravima generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Kninu naštetila Hrvatskoj, odgovorila je da je u Kninu podsjetila na sve one koji su iznimno zaslužni za akciju oslobađanja Hrvatske pozdravivši sve branitelje i sve one koje su zapovijedali akcijom. Napomenula je kako je, osim srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, nije nitko zbog toga kritizirao iz međunarodnih krugova.
Na pitanje u kakvim je sada odnosima s Tadićem ponovila je da su davno završila vremena kada ćemo mi u Hrvatskoj, hrvatski narod i hrvatski premijeri "drhtati od poruka iz Beograda i odlaziti tamo i pitati za savjet, molbu i dozvolu da učinimo nešto ili ne". Dodala je kako će učiniti sve za jačanje međusobne suradnje, no pitanje nestalih pritom će se postavljati kao nulto pitanje.
 
Premijerka je rekla kako nikako ne može prihvatiti politiku u kojoj se drugog kolegu u svojoj zemlji, a pogotovo u tuđoj, na neki način ogovara i podcjenjuje. "Tada je to predsjednik Republike Srbije Boris Tadić učinio u neformalnom razgovoru s novinarima. Za mene je to neprihvatljivo", rekla je i podsjetila na aluzije vezane uz nju i slovenskog premijera Boruta Pahora. "To je nešto što mi nije duhovito i smiješno, a u politici moramo o ozbiljnim stvarima govoriti na ozbiljan način", dodala je.
 
Na pitanje o nepravomoćnoj presudi Haaškog suda načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije od 1993. do 1998. Momčilu Perišiću, premijerka je odgovorila kako presude sudova treba poštovati, ali misli da je nepravedno što general Perišić nije osuđen za genocid. "Jasno je pokazana povezanost jugoslavenske armije s užasima koji su se dogodili u Sarajevu, Srebrenici i Zagrebu, i to je izuzetno važno", rekla je predsjednica   Jadranka Kosor.