Predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH i savjetnik predsjednika HDZ-a mr. sc. Andreja Plenkovića dr. sc. Davor Božinović gostovao je u Dnevniku HTV-a i RTL-u Danas.

Gostovanja možete pogledati na slijedećim linkovima, a u nastavku objedinjeno donosimo ključne poruke:

http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2668803/bozinovic-za-rtl-danas-jandrokovic-ce-biti-predsjednik-sabora-dodje-li-do-novih-izbora-bit-ce-to-formalnost/

http://vijesti.hrt.hr/385991/bozinovic-s-mostom-ne-razgovaramo-i-nikoga-ne-vrbujemo

O NELEGITIMITETU PETROVA

Evidentno je da aktualni predsjednik Sabora nema potporu većine i bez toga ne može biti predsjednik Sabora. Bilo bi dobro konsolidirati Vladu - i to je naš prvi refleks. Jer Hrvatska ulazi u turističku sezonu, a pred nama je i dosta izazova vezanih uz sigurnosnu situaciju u regiji. Ako kojim slučajem ne uspije konfiguracija Vlade, predstoje novi izbori. A sudeći prema nesuvislim izjavama SDP-a, ti bi izbori bili formalnost. HDZ je jedini spreman pobijediti na izborima - i to s boljim rezultatom nego do sada!

O MOSTOVIM LAŽNIM OPTUŽBAMA

To nije ozbiljna politika. Neka se sve istraži. S mostovcima ne razgovaramo i nikog ne vrbujemo. Nema nikakvog trgovanja. Ovo su sulude optužbe - koje HDZ odbacuje. Odbacujemo i optužbe na račun ministra Marića, ministrice Dalić... Što oni koji lažno optužuju mogu ponuditi? Most nema sadržaja. Neka ponude rješenja. A to mogu samo rijetki.

O JEDINSTVU U HDZ-u

Nema „žuljeva“ u HDZ-u. Plenković je neprijeporni lider HDZ-a i to pokazuje iz dana u dan.

O PLENKOVIĆU U BRUXELLESU

Plenković je rekao i Ceraru i Junckeru da Hrvatska ovo jednostavno neće trpjeti. Nije bitno samo što se kaže, nego i tko kaže i tko ima kakav ugled u europskoj politici. Andrej Plenković je jedan od najperspektivnijih lidera u Europskoj uniji i njegova riječ se sluša. Posljedica toga je ovaj dogovor koji je prije izgledao nemoguć. Stvar je riješena i spašena je turistička sezona.